“SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN VİRÜSÜ DİKKATE ALMAMASI KABULLENİLEMEZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAĞLIK MÜDÜRÜNÜN VİRÜSÜ DİKKATE ALMAMASI KABULLENİLEMEZ”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin İl Sağlık Müdürü’nün, oğlunun düğünü nedeniyle eski mersin devlet hastanesi bahçesinde yemek verdiği ve serviste devlet personelinin görevlendirildiği iddialarını meclis gündemine taşıdı.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mersin İl Sağlık Müdürü’nün, oğlunun düğünü nedeniyle eski mersin devlet hastanesi bahçesinde yemek verdiği ve serviste devlet personelinin görevlendirildiği iddialarını meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, konuya ilişkin “İl Sağlık Müdürü’nün, her ne kadar bu bir düğün yemeği değil teşekkür yemeğiydi dese dahi basında ortaya çıkan Whatsapp yazışmalarından etkinliğin bir düğün yemeği olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

“HİÇBİR YÖNETİCİ KENDİ MENFAATİ İÇİN DEVLETİN İMKANLARINI KULLANAMAZ”

Etkinliğin yapıldığı eski Mersin Devlet Hastanesi Bahçesi’nin çevreden görülmemesi için etrafının siyah perde ile kapatılmasına da anlam veremediğini belirten CHP’li Başarır, “Hiç kimse devletin imkanlarını, devletin personelini kendi kişisel menfaatleri için kullanamaz. Eğer kullanırsa da gerekli kanunlar çerçevesinde hesap vermek zorundadır. Hele hele bir sağlık kuruluşunun müdürlüğünü yapan bir kişinin, Covid-19 vakalarının zirve yaptığı bir süreçte vatandaşlara örnek tutumlar sergilemek yerine, vatandaşların hayatını tehlikeye atacak bir etkinlik düzenlemesi kabul edilir bir durum değildir” ifadelerini dile getirdi.

 

VAHİM İDDİALAR

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde; “Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı’nın oğlunun düğününü memleketi olan Konya İlinde yaptığı; Mersin’de de takı takılmasına yönelik eski devlet hastanesi bahçesinde bir düğün yemeği verdiği; yemeğin masraflarının devlet tarafından karşılandığı ve kurum çalışanlarının yemek servisinde görevlendirildiği; yemekte servis yaptığı belirlenen bir 112 başhekimliği personelinin corona virüsü testi sonucunun pozitif çıktığı, evinde ailesiyle karantinaya alınan personelin bir gün önce test yaptırdığı bu sonucun alınması beklenmeden davetlilere servis yaptığı; yemeğin düzenlendiği alanın çevreden görünmemesi için siyah perdeyle kapandığı; yemeğe mazeretleri ile katılamayan sağlık görevlilerinin ise düğün takılarını bir zarfın içinde ve liste halinde yemeğe katılanlara vererek gönderdiği iddiaları basına yansımıştı.

 

WHATSAPP YAZIŞMALARINA AÇIKLIK GETİRİLMELİ

Söz konusu olayın basına yansımasından sonra İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı; verilen yemeğin bir düğün yemeği olmayıp personele verilen bir teşekkür/vefa yemeği olduğu, herhangi bir takının söz konusu olmadığı, yemekte kullanılan malzemelerin masrafının tamamen kendisi tarafından karşılandığı ve olayın saptırıldığı yönünde açıklamalarda bulunmuştur.

Bu açıklamanın ardından, Mersin KHHB ve Başhekimler Whatsapp Grubu yazışmaları ortaya çıkmış, davetin Kamu Hastaneleri Daire Başkanı Serkan Kılınç tarafından yapıldığı, davet yazısında “iyi haftalar arkadaşlar, yarın akşam müdür bey yemek verecek. (Oğlunun düğünü nedeniyle). Hızlı bir şekilde hastanemizden katılacak idareci sayısını bildirirseniz. Başhekim, başhekim yard müdür yardımcıları dahil” denildiği bilgileri yazılı basında yer almış ve whatsapp yazışmalarının görüntüleri de haberler de yayınlanmıştır” açıklamalarına yer verdi.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Milletvekili Başarır, şu soruların yanıtlanmasını istedi; “Haberde yer alan Whatsapp yazışma görüntüleri de dikkate alınarak, yapılan bu etkinliğin bir vefa mı yoksa bir düğün yemeği mi olduğu, yemek masraflarının nasıl karşılandığı ve yemekte kamu personelinin görevlendirilip görevlendirilmediği araştırılmış mıdır? Araştırılmışsa sonuçları ne olmuştur?

Söz konusu Whatsapp yazışmaları doğru ise Mersin İl Sağlık Müdürü hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa gerekçeleri nelerdir?

112 başhekimliği personelinin düğünde yemek servisi yaptığı ve bu kişinin Koronavirüs testinin pozitif çıktığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise söz konusu yemeğe katılan kişilerde virüs vakası rastlandığında sorumluları kim ya da kimler olacaktır?

Verilen yemek bir teşekkür ya da vefa yemeği ise etkinliğin yapıldığı alan neden siyah bir perde ile gizlenmeye çalışılmıştır?

Pandemi nedeniyle 30 Ağustos Zafer Bayramımızın dahi kısıtlı imkânlarla kutlanması yönünde genelgelerin yayınlandığı bir dönemde, böyle bir etkinliğin düzenlenmesine neden göz yumulmuştur?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA