“İŞÇİLERE IRKÇI SALDIRI UTANÇ VERİCİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞÇİLERE IRKÇI SALDIRI UTANÇ VERİCİ”


 

Sakarya’da Kürt tarım işçilerine yönelik ırkçı saldırıya TİP Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş’ten, “Utanç verici” tepkisi geldi.

Haber Merkezi

Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamaya giden Kürt işçilerin, işveren ve köylülerin saldırısına uğradığı yönündeki haber, kısa sürede gündem oldu. Olaya bir tepki de tarım işçiliğinin öne çıktığı Mersin’de geldi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 'kardeşlik' söylemlerinin sahteliğine dikkat çekti.

“SÖMÜRÜLÜYORLAR”

Ateş, “Mardin'den kalkarak ekmek parası için Sakarya'ya fındık toplamaya giden yoksul Kürt emekçilerine yapılan linç girişimi ve sonrasında yaşananlar egemen ideoloji ve politikaların 'kardeşlik' söylemlerinin ne kadar sahte olduğunu bir kez daha orta yere çıkardı.

İşsizliğin ve yoksulluğun günden güne arttığı ülkede mevsimlik tarım işçileri en yoğun sömürüye maruz kalan kesimleri oluşturur. Çukurova başta olmak üzere Türkiye'nin en dört bir tarafına çalışmaya Kürt ve Arap emekçilerinin ne zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğü bilinen gerçektir. Naylon çadırlarda, su gibi en temel gereksinimlere bile ulaşmakta zorlanan emekçiler, ortaçağ karanlığını aratacak şartlarda hiçbir sosyal güvenceye sahip olmadan emeklerini piyasaya sunmaya devam etmekten başka çıkar yolu bulamamakta. 

 

“SALDIRIYA KARŞI DURMAK, MÜCADELE ETMEK İNSANLIK GÖREVİDİR”

Zorlu şartlarda gurbette 3-5 ay çalışarak tüm yıla yetecek parayı kazanmaya çalışan yoksul halkımız, tüm zorlukların ötesinde sürekli bir biçimde ırkçı saldırıların hedefi olmaya devam etmekte.

Sakarya'da yaşananlar ise kelimenin tam anlamıyla utanç vericidir. Patron iktidarlarının salgıladığı ırkçılıktan beslenen toprak sahiplerinin, insanlıktan nasibini almamasına Kürt emekçilerine yaptıkları saldırıya karşı durmak, mücadele etmek insanlık görevidir.

Türkiye İşçi Partisi, sonlandıracak, ırkçı-faşist anlayışın kaynağının kurutulduğu, eşit ve özgür Türkiye'yi kurma mücadelesini sürdürüyor. Tüm halkımızı da bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz. Türk, Kürt, Arap halklarının yan yana yaşadığı bu coğrafyada eşitlik ve kardeşliği egemen kılmakta kararlıyız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA