MERSİN’DE VAKA ARTIŞI ‘PARTİLERİ’ DURDURAMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE VAKA ARTIŞI ‘PARTİLERİ’ DURDURAMADI!


 

Mersin’de de artış gösteren korona virüs (Covid-19) vakalarına rağmen CHP, MHP ve AKP kongreler yaparak tepki topladı.

HEDİYE EROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi, “Genç ve İktidar” teması ile Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Kongre her ne kadar salgın tedbirleri kapsamında sadece İl Delegelerinin katılımıyla yapılsa da salonda maske takmayanların olması, sosyal mesafeye uyulmaması dikkat çekti.

Kongreye; Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, İl Başkanı Adil Aktay, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, il delegeleri, önceki dönem PM Üyesi Fatma Güner ve Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da katıldı.

Seçimlerde görev süresi sona eren Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, yeniden aday olmazken, koltuk için Alkım Sümer ve Metehan Albayrak yarıştı.

İl Gençlik Kolları Başkanlığını Alkım Sümer kazandı. Seçime beyaz liste ile seçime giren Alkım Sümer 149 oy alırken, mavi liste ile giren Metehan Albayrak 93 aldı. Toplam 244 oyun kullanıldığı seçimde 2 oy geçersiz sayıldı.

 

MHP KONGRELERİ PANDEMİ DİNLEMEDİ

Öte yandan Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de 14 Mart 2021 tarihinde gerçekleştireceği 13’üncü Büyük Kurultay’ı öncesinde Mersin’deki kongrelerine start verdi.

MHP Genel Merkezi tarafından startı verilen kongre sürecinin sloganı ise “İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik! Kazanan Türkiye olacak” olurken, Mersin’de merkez ilçeler ile başlayan kongre sürecinde, ilk olarak Cumartesi günü saat:10.00’da Suphi Öner Öğretmenevi’nde, Yenişehir İlçe Kongresi yapıldı.

Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçe kongreleri de gün içerisinde yapılırken, pandemiye rağmen kongreler partililerin katılım sağlaması tepki çekti.

 

MHP’DEN TEK ADAYLI SEÇİMLER…

Öte yandan MHP kongrelerinde tek adaylı seçimlere gidilerek demokratik duruş sergilenememesi de dikkat çekti.

MHP Mersin, Akdeniz İlçe Başkanlığı kongresinde İlçe Başkanı Mehmet Göverçile güven tazeledi.

Yenişehir’de ise geçen ay ilçe başkanlığına atanan Ömer Gürsoy yeni başkan olarak yoluna devam etti.

Toroslar’da da Hüsnü Doğan ile yola devam edilirken, MHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nda da 10 gün önce bu göreve getirilen Kamil Durmuşoğlu oldu.

MHP Gülnar İlçe Başkanı Celal Kadim de, güven tazeleyen isimlerden oldu.


AKP’DE SANDIK BAŞINA GİTTİ

İktidar partisi AKP de, Tarsus ve Silifke’de haftasonu ilçe kongreleri için sandık kurdu. Demokrasinin unutulduğu seçimlerde tek adaylar ile kongreler yapıldı.

Partinin 7. Silifke Olağan İlçe Kongresi’ne pandemiye rağmen katılım yoğun olurken salonda zaman zaman sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmadığı görüldü. Ocak ayında ilçe başkanlığına atanan Mehmet Emin Kurt bu göreve yeniden seçildi.

Ayrıca Tarsus AKP 7. Olağan İlçe Kongresi de yine geniş katılımla yapıldı. Kongrede Hasan Podak bu koltuğa oturan isim oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA