BİR AY GEÇTİ YOL AÇILMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR AY GEÇTİ YOL AÇILMADI!


 

Geçen ay heyelan nedeniyle trafiğe kapanan Mersin’i İç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan Silifke-Mut karayolunun ulaşıma açılamamasına tepkiler artarak devam ederken, iktidardan özür geldi.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz ve İç Anadolu'yu birbirine bağlayan Mersin’de Silifke-Mut Karayolu, 8 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yol çalışmalarının yapıldığı kara yolunun 32-33’üncü kilometresinde meydana gelen heyelan sonrasında yüklenici firmaya ait 2 iş makinesi toprak altında kaldı. Aradan bir aya yakın sürenin geçmesine rağmen Silifke-Mut Karayolu halen ulaşıma açılamazken muhalefettin iktidara yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

 

İLK TEPKİ CHP’Lİ GÖKÇEL’DEN GELDİ

İlk olarak bölgeye giderek konuyu gündeme taşıyan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, heyelan dolayısıyla kapalı olan yol nedeniyle yöre halkının yaşadığı büyük mağduriyete dikkat çekti.

“Bu koşullarda köylerimizde hastalanan vatandaşlarımızın hastaneye yetiştirilmesi çok zor, hatta mümkün değil. Hastalarımızın sağlık hizmeti almak için ulaşacakları yere geç kalarak hayatını kaybetmesini de kabul edemeyiz” diyen Gökçel, yetkilileri göreve davet etti.

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALAR NEDEN YAPILMIYOR?”

Ancak aradan geçen sürede yolun hala ulaşıma açılamaması üzerine CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuyu Meclis Gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Antmen, şu sorulara yanıt istedi; “Heyelan nedeniyle 8 Ağustos 2020 tarihinde kapanan Silifke-Mut Karayolu ne zaman açılacaktır? Aradan bir aya yakın bir süre geçmesine rağmen neden halen gereken çalışma yapılmamaktadır? Heyelan nedeniyle kapanan yolun açılması için ilgili Bakanlık ve bağlı yetkili kurumlar tarafından gerekli planlar ve girişimler yapılmış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Yoksa neden beklenilmektedir? Silifke-Mut Karayolunun heyelan nedeniyle kapanmasında ve halen açılamamasında herhangi bir ihmal bulunmakta mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Konuyla ilgili ne tür idari işlemler yapılmıştır? Çalışmaların yapıldığı Silifke-Mut Karayolunun ihalesi ne şekilde ve kimler tarafından yapılmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhaleyi hangi firma kazanmıştır? İhale bedeli ne olmuştur? Teknik şartnamede belirtilen yolun bitiş tarihi nedir?”

 

AKDENİZ SAHİL YOLU’NDA 3 TÜNEL VE 1 VİYADÜK DAHA AÇILIYOR

Heyelan nedeniyle kapanan ve hala açılamayan Mersin Silifke-Mut Karayolu için Mersin Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’dan özür geldi.

Partisinin 7. Silifke Olağan İlçe Kongresi’ne video konferans sistemi ile katılarak açıklamalar yapan Elvan, yatırımlarla ilgili verdiği bilgilerde, “Silifke sıradan bir merkez, kent değil. Tarihi dokusuyla özellikle turizm alanındaki zenginlikleri, artımı ile bir bütün olarak değerlendirildiğinde önemli bir potansiyele sahip, gelişmeye açık olan en önemli ilçelerden bir tanesi. Ki Önümüzdeki dönemde tarıma ilave olarak yeni açılacak organize sanayi bölgesi ile birlikte Silifke sanayisini de önemli ölçüde geliştirecek ve bir sanayi merkezi haline gelecektir. Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi Akdeniz Sahil Yolu. 3 tünel ve 1 viyadükün açılmasını bu yıl sonu itibariyle sağlayacağız.

 

“BİR MİLYON METREKÜP ÜZERİNDE TOPRAK YIĞINI YOLU KAPATTI”

Silifke Mut yolunda ise çok büyük ve önemli bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Orada da bu yıl sonu itibariyle bir tünel ve bir viyadük açılışını gerçekleştireceğiz.

Elbette zor süreçlerden geçiyoruz ancak biz yatırımlarımıza devam ediyoruz ve edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde bir doğal afet ile karşı karşıya kaldık. Silifke Mut Karayolu’nda önemli bir afet, yol kayması söz konusu oldu. Burada bir milyon metreküp üzerinde toprak yığını yolu kapattı. Bununla ilgili olarak çalışmaları Karayolları Genel Müdürlüğü ve ulaştırma Bakanlığımız hemen başladı. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Bir buçuk ay gibi bir süre bu çalışma devam edecek çünkü burada çalışan insanlarımızı riske atmak istemiyoruz. İnşallah 1,5 aylık süre içinde bu çalışma tamamlanacak ve Silifke-Mut yolu hizmete sunulacak. Biz şimdiden kardeşlerimizden özür diliyoruz. Neticede bir doğal felaket. Bu konuda ulaştırma bakanlığı ile sürekli görüyoruz. Ellerinden geleni yapıyorlar. Tüm arkadaşlarda şuanda orada. En kısa sürede bu çalışmayı tamamlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA