BİNLERCE İŞÇİ TEHLİKEDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİNLERCE İŞÇİ TEHLİKEDE!


 

Serbest Bölge’de faaliyet gösteren lale Tekstil işçisi Emirhan Kezer’in alınmayan önlemler nedeniyle covid-19’dan yaşamını yitirdiği iddiasıyla ailesi dava açmaya hazırlanırken, Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği binlerce işçinin maruz kaldığı tehlikeye bir kez daha dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Covid-19 nedeniyle vefat eden ve “doğal ölüm” raporu verilen, ölüm nedeni bölümüne ise daha sonra el yazısı ile “Covid-19” notu düşülen Mersin Serbest Bölge işçisi Emirhan Kezer’in ölümünün ardından ortaya çıkan skandallar bitmek bilmiyor.

 

“EMİRHAN KEZER'İN KORONADAN ÖLÜMÜ GİZLENMEK İSTENDİ”

Son olarak 10 bini aşkın işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölgesi’nde örgütlü Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği yaptığı yazılı açıklama ile bölgede binlerce işçinin maruz kaldığı tehlikeye bir kez daha dikkat çekerek, yaşananlardan Zara Firması’nın da sorumlu olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Emirhan Kezer'in koronadan ölümü gizlenmek istendi” denilerek, “Mersin Serbest Bölge’de Lale Tekstil’de çalışırken alınmayan önlemlerden dolayı Emirhan Kezer kardeşimizi kaybettik. Emirhan Kezer epilepsi hastası iken çalışmak zorunda bırakılmıştı. Oysa sürekli olarak kendisi veya ailesinde birisi risk grubunda ise o işçilere ücretli izin verilsin diye çağrılar yapıyorduk.

 

“İŞÇİLER ÇALIŞIRKEN DE ÖLDÜKTEN SONRADA GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Emirhan Kezer'in ölümünün ardından bir skandalda ölüm raporunda Covid19 nedeniyle öldüğünün yazılmamış olmasıydı. Rapora ‘doğal ölüm’ diye yazılmıştı. Ailenin durumu fark edip müdahale etmesinin ardından ölüm raporuna el yazısıyla covid 19 yazıldı ve imza atıldı.

 

AİLE FİRMAYA DAVA AÇACAK

Covid nedeniyle yaşamını yitirmesinin arından ailesi Lale Tekstil firmasına dava açacak. İşçilere 1,5 ay önce ‘Koronavirüs nedeniyle başıma bir şey gelirse sorumluluk bana aittir’ diye kağıt imzalatıldığını söyleyen Kezer kardeşimizin ailesine bir kez daha başsağlığı diler, hukuk mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu bildiririz.

Lale Tekstil'in önlemler alınmadığını, işçilerin bu nedenle koronaya yakalandığını duyurmuştuk. Öyle ki işçiler vakalar görülüp hastaneye yattıklarında bile çalıştırılmışlardı. Firma karantina tedbirleri kapsamında üretime ara vermesi gerekirken planlama ve kumaş deposu açık tutulmuştur. Firmanın iş verdiği diğer firmalardan işçiler bu karantina günlerinde bile buralara girip çıkmaya devam etmişlerdir. Yani bu durumda bile önlem almamışlardır. Ayrıca Mersin Serbest Bölge’ye iş veren Zara Firması da yaşananlardan sorumludur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA