İŞVERENLERDEN MEÜ’YE HAYAT KURTARAN BAĞIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞVERENLERDEN MEÜ’YE HAYAT KURTARAN BAĞIŞ


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı’ndan 800 bin TL değerinde cihaz bağışı yapıldı.

Haber Merkezi

 

Bugüne kadar gerçekleştirdiği tıbbi cihaz bağışları ile binlerce hastaya fayda sağlayan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, MEÜ Üniversite Hastanesine mikrocerrahi uygulamalarında kullanılan 800 bin TL değerindeki SPY floresans  görüntüleme cihazı hibe etti.

MEÜ Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen hibe töreni pandemi tedbirlerine uygun biçimde ve sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Törene Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, TİSK Mikrocerrahi Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Abeş, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Akansel Koç ve Prof. Dr. Türker Özkan, Vakıf Müdürü Cengiz Yılmazyavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ile hastane personeli katıldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı törende yaptığı konuşmada konuyu aktardıkları MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan tarafından cihaz ihtiyacının vakfa iletildiğini, vakıf yöneticilerinin de aynı samimiyetle cevap verdiğini kaydetti. Üniversitenin pek çok açıdan artık merkez bir üniversite konumuna geldiğini ve bu tür cihazların lüks değil bir ihtiyaç olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, vakıf yöneticilerini hassasiyetlerinden ötürü kutladığını ifade etti. Prof. Dr. Çamsarı, "İnşallah aynı hassasiyeti diğer diğer meslek kuruluşları da gösterir. Bunu hem gelecekte bizi muayene edecek öğrencilerimiz için hem de hasta olan Mersin halkı ve ülkemizi için istiyorum." dedi.

Hatayı neredeyse sıfıra indirme ve hastanın herhangi bir organında gereğinden fazla kayıp olmaması imkanı sunan görüntüleme cihazının farklı birimlerde aktif biçimde kullanılacağını vurgulayan Çamsarı, konuşmasını "İnşallah bu tür bağışlar, bu tür işbirlikleri devam eder, bizler de devletimize daha fazla yük getirmekten kurtuluruz" ifadeleriyle sonlandırırken TİSK'e, Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı'na, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan'a ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

 

"BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİSİNİZ VE HER DAİM CEPHEDESİNİZ”

TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Abeş de, COVID-19 salgını döneminde verdikleri mücadele nedeniyle sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Bizim için çok önemlisiniz ve her daim cephedesiniz. Direkt bu konuyla ilgili olmasa bile diğer mücadele ettiğiniz konularda bir nebze size katkıda bulunabilecek bir mühimmatı İstanbul'dan göndermek yerine gelip burada sizlere olan şükranlarımızı bir fiil gözlerinizin içine bakarak iletmek, sizlere bir kez daha teşekkür etmek için özellikle kendimiz gelmek istedik." dedi.

Vakıf olarak sağlık çalışanlarının eğitiminden tıbbi cihaz bağışlarına ve iş kazalarının önlenmesine kadar farklı konularda çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Abeş, MEÜ Üniversite Hastanesine yapılan bağışla birlikte 25 SPY cihazını hibe ettiklerini ifade etti. Abeş, cihazın üniversitede gerek cerrahi uygulamalara gerekse bilimsel araştırmalarına katkı sağlayacağını vurgulayarak "İnşallah bu cihazla hastalarımız şifa bulur. Sizlerin yanınızdayız, sizden gelecek talepler doğrultusunda hizmet etmeye hazırız." dedi.

 

 

“LENF YOLU İLE METASTAZ YAPAN KANSERLERİN TAKİBİNDE FAYDALI OLACAK”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Ünal ise konuşmasında klinik vaka örnekleriyle cihazın kullanım alanları bakımından önemine değindi. Damarlardaki ve mikro damarlardaki kan akışını gösteren sistemin aynı zamanda doku ve organın canlılığını da gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Ünal, cihazın sadece plastik cerrahi değil diğer cerrahi branşlarında da hastaların faydasına olacağına vurgu yaptı. Prof. Dr. Ünal, “Plastik cerrahideki serbest doku nakillerinde kanlamayı gösterecek, kan akışında sorun olduğu zaman daha erken tespit etmemizi sağlayacak cihaz, üzerinde kendine ait programı olduğu için bunları kayıt altına alıp yapılan bilimsel çalışmalara da katkı sağlayacaktır. Ayrıca şeker hastalarında oluşan ayak ülserlerinin takibinde tedavisinde, lenf yollarının görüntülenmesinde, lenf yolu ile metastaz yapan kanserlerin takibinde faydalı olacaktır.” dedi.

Prof. Dr. Ünal, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı' ya teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Abeş arasında hibe protokolü imzalandı. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından Sinan Abeş'e plaket ve çiçek takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA