“ÇOCUKLA EVLİLİK OLMAZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLA EVLİLİK OLMAZ!”


 

Çocuk yaşında evlilik yapan ve evlendiği kişi tarafından katledilen Zeynep S. İçin açıklama yapan Mersin Kadın Platformu, “Çocukla evlilik olmaz!” vurgusu yaptı.

Haber Merkezi

Mersin’de 17 yaşında evlendirilen ve evli olduğu erkek tarafından 4 aylık hamile iken öldürülen Zeynep S. Hakkında açıklama yapan Mersin Kadın Platformu, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın, kız çocuklarının evlendirilmesinin önünü açmaktan vazgeçin” tepkisini verdi.

İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanmasını ve çocuk evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan bir paylaşım yapan Kadın Platformu, “Çocukla evlilik olmaz!” vurgusu yaptı.

Kadın Platformu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşım şu şekilde;

“İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın, kız çocuklarının evlendirilmesinin önünü açmaktan vazgeçin. Silifke'de 8 ay önce evlendirilen 17 yaşındaki Zeynep "evli" olduğu erkek tarafından dün katledildi. Çocukla evlilik olmaz! Çocuk istismarını "Evlilik" adı altında meşrulaştırmanıza, kız çocuklarını yaşamdan koparmanıza izin vermeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamayanlar bu istismarın ve katliamın sorumlusudur. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın, istismarı ve kadın katliamını durdurun!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA