“DEMEK Kİ BİZ DOĞRU YOLDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEMEK Kİ BİZ DOĞRU YOLDAYIZ”


 

Savunma mesleğine yönelik artan saldırılara tepki gösteren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu da avukatları ıslah etme, disipline etme çabalarının bir nedenidir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Demek ki biz doğru yoldayız, demek ki bu işi yapmaya çalışanları engelleyecek söylemlerimiz doğru yerlere gidiyor” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu’nda stajını tamamlayan savunma mesleğinin 15 yeni neferi, yemin ederek ruhsatını düzenlenen törenle aldı.

Baros Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adım atmalarının heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Yeşilboğaz, son zamanlarda savunma mesleğine yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Son dönemlerde barolara ve avukatlara yapılan hukuksuz saldırılar, baskılar bizi şaşırtıyor mu? Şaşırtmıyor. Yargının en önemli sacayağından birisi olan bağımsız savunma maalesef yıllardır hangi siyasi görüş iktidara gelirse gelsin hep ötekileştirilmiştir. Bağımsızlığı, tarafsızlığı ve tüm hukuksuzluklara muhalefet tavrı herkes tarafından kıskanılmıştır. Ancak hiçbir dönemde baskı bu kadar olmamıştır. 

“DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ”

Biz savunma, evin yaramaz çocuklarıyız. Bunu da böyle kabul etmek, ettirmek zorundalar. Avukatları biat ettirmek istiyorlar. Hukuku tek düze yapmak, tek ses haline getirmek istiyorlar. Ama avukatlar bu resmin en renkli figürleridir. Her zaman için kral çıplak diyenlerdir. Avukatlar her zaman için doğruyu söylemekten, hakkı, hukuku, adaleti savunmaktan vazgeçmeyenlerdir. İktidarda kim olursa olsun, mazlumun hakkını her daim koruyanlardır. Bu nedenle kadın, çocuk, çevre, hayvan hakkında her zaman için avukatlar ses çıkarmışlardır. Avukatlar sessizliği asla kabul etmemişlerdir, sessizliği bozmuşlardır. Kimsesizin kimi olmuş, toplumun sesi olmuşlardır. Bu da avukatları ıslah etme, disipline etme çabalarının bir nedenidir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Demek ki biz doğru yoldayız, demek ki bu işi yapmaya çalışanları engelleyecek söylemlerimiz doğru yerlere gidiyor. Adil yargılanma hakkı talebinden, hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünü bu ülkeye getirmek için herkese eşit, adil bir şekilde hukukun uygulanmasını sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu da herkes tarafından böyle bilinsin.

Genç meslektaşlarımız bu zorlu sürecin ilk adımını atacaklar ve aynı mücadeleyi onlar da sürdürecekler. Birazdan giyecekleri cübbe onların bir yaşam biçimi haline gelecek. Mesai kavramı olmadan 7/24 ülkeye yön veren, ülkenin ilerlemesi için gerekli adımları atan bireyler olacaklar. Onlara sonsuz güveniyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Öykü Dilsel, İstemihan Köksal, Abdurrahman Karabacak, Halil Sabri Özkan, Hüseyin Günay, Hasan Ali Turgut, Hazal Eraslan, Mehmet Yıldırım, Emine Kübra Podak, Emine Kılıç, Kudret Kılıçoğlu, Rona Toprak, Vedat Ali Ava, Volkan Bilece, Mehmet Emin Aktürk’e cübbelerini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatnamelerini imzalayarak meslektaşlarına takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA