MEZİTLİ’DE ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMELİ ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZİTLİ’DE ÇOCUK GÜNDÜZ BAKIM EVİNİN TEMELİ ATILDI


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi, hayırsever desteği ile yeni bir Çocuk Gündüz Bakım Evini daha hayata geçiriyor. Hayırsever Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin bağışlarıyla yapılacak olan okul öncesi eğitim kurumunun temeli düzenlenen muhteşem bir törenle atıldı.

Sağlık sorunları nedeniyle hayırseverler Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin yer alamadığı törene, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Boz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

TEMELE İLK HARÇ ALKIŞLAR ARASINDA ATILDI

Korona virüsü tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Enis-Necip Tüyeni Çocuk Gündüz Bakım Evinin temeline ilk harç, katılımcıların birlikte temsili butona başlamasıyla alkışlar arasında döküldü.

Yoğun ilgi gösterilen açılış töreninde konuşan projenin mimarı Prota Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Danyal Kubin, dayıları Enis-Necip Tüyeni adı verilecek Çocuk Gündüz Bakım Evinin yapılış öyküsünü anlattı.

ENİS-NECİP TÜYENİ KARDEŞLERİN EN BÜYÜK HAYALİ

Dayıları Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin ellerindeki kıt imkanlarla kalıcı bir eser bırakmak istediklerini belirten Kubin, “Bu kentte büyüyen bu kentin güzelliklerini yaşayan Dayılarım Enis ve Necip Tüyeni kardeşler emekli olduktan sonra bir arzusu vardı. Yaşadığım borçlu olduğum kente bir şeyler yapabilmek istiyoruz. Elindeki kısıtlı meblağ ile bir eser bırakmak istedi. Neşet Tarhan başkanımız devreye girerek bizi kırmadan çok güzel bir arsaya bu eseri yapmamızın yolunu açtı. Çok güzel bir eser kazandıracağız ve doğum günleri olan 19 Şubat tarihinde açmayı planlıyoruz. Hep birlikte çok özel bir eser kazandıracağız. Çocukların güzel çığlıkları ile buraları şenlendireceğiz. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere tüm belediye çalışanlarına, emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

‘YARDIMSEVERLİK MEZİTLİ’NİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİ’

Mezitli’de yaşayan insanların çok farklı olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da konuşmasında, “Mezitli Belediyesinin en güzel karakteristik özelliklerinden birisi kurumlarla ve halk arasında güzel bir güven ortamı oluşturması. Belediyeler için en zor şey bu güven unsurunu yaratmaktır; anahtar kelime de güvendir. Mezitli Belediyesi bunu en güzel yapan bir belediyedir. Özellikle bu salgın döneminde çok daha iyi şekilde görmüş olduk. Hayırsever iş adamlarımız, işçilerimiz, vatandaşlarımız 10 liradan başlayarak ne yapabiliyorlarsa destekte bulundular. Biz hiçbir şey talep etmeden ayni ve nakdi yardımda bulundu. Bu yolla 700 bin liranın üzerinde para topladık. Başarıyla yürütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘TİCARİ BAKMIYOR, İNSAN ODAKLI HİZMET ÜRETİYORUZ’

Okulun yapılacağı arsanın son derece değerli olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bu alan imarlı bir arsa 15 kata izin var. 2 yüksek blok yapabilirsiniz. Ya da arsasını satabilirsiniz. Eğer ticari açıdan bakmış olsaydık Yaklaşık olarak belediyemize 20 milyon gelir sağlayabilirdik. Ama biz olaya ticari gözle bakmıyor insan odaklı bakıyoruz. Çok önem veriyoruz. 5 yıllık dönemde kültür ve sanat kenti olmak bir yana çocuklarımıza yönelik projelerimize ağırlık vereceğiz. 5 anaokulu daha yapacağız. Şu anda sırada bekleyen hayırseverlerimiz var.

Çocuk gündüz bakım evi yapmaya çok önem veriyoruz. Çünkü ilk yaptığımız Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evimiz Türkiye’nin en güzel anaokulu oldu. İşletmesini de belediye olarak kendimiz yapıyoruz. Burası da en az onun kadar güzel olacak. Şubat ayında bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

‘KATILDIĞIM İLK TÖREN HAYIRLI BİR İŞ İÇİN’

Yeni göreve başladığı Mezitli’de ilk katıldığın törenin böylesi hayırlı bir iş için olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu anlatan Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da, “Buraya atandıktan sonra görevime böyle hayırlı bir törenle başlamak dolayı son derece gurur verici. Okul öncesi eğitim çocuklarımızın gelişmesinde çok önemli olduğu öğrenebildiğimiz bir dönem. Bu ihtiyacın gerçekleştirilmesi için büyük gayret içerisinde olsak ta kısa sürede hepsini karşılamak mümkün olmuyor. Bu şekilde yerel yönetimlerimizin hayırseverlerimizin destekleri büyük önem kazanıyor” dedi.

‘ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM EN DEĞERLİ YATIRIMDIR’

Halka hizmet etmenin hakka hizmet etmek anlamına geldiğinin altını çizen CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise, “Kadına, çocuğa, insana, çevreye verdiğimiz destekle ileriye adım atacağız. Belediyecilik kaldırım yol yapmakla olmuyor Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan bunun en güzel örneğini veriyor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Başkanımız bahsettiği gibi buradan önemli para kazanılabilirdi. Ama Başkanımız; çocuğa yapılan yatırım en önemli yatırımdır diyerek burasının ranta gitmesine izin vermedi. Önemli olan halka hizmet etmekse aynı zamanda hakka da hizmet ediyorsunuz demektir. Mersinli olarak bu yatırıma destek veren, yol açan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarım” diye konuştu.

120 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Mezitli Belediye Meclisi kararı ile Akdeniz Mahallesi 39772 ve 39779 sokakları kesişimin bulunan belediye arsasına yapılacak okulun projesini de ayın zamanda hayırseverler Enis ve Necip Tüyeni kardeşlerin yeğeni olan ünlü mimar Danyal Kubin hazırladı. 3 bin 184 metrekare arsa üzerine bin 186 metrekare inşaat alanına yapılacak okul için arsa içerisinde bulunan limon ağaçlarının tamamı korunarak doğal bir ortam da sağlanmış olacak.

Tek katlı olarak tasarlanan 120 öğrenciye hizmet edecek okulda 6 dersliğin yanı sıra oyun ve uyku salonu, yemekhane, kütüphane, bale odası, aktivite salonu gibi çok farklı bölümler bulunacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA