“COVİD’DEN ÖLECEKSEK, GÖREV İCABI OLSUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“COVİD’DEN ÖLECEKSEK, GÖREV İCABI OLSUN”


 

Covid-19’dan yaşamını yitiren Mersinli hekimlerin anısına fotoğraflarını asan Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen, Dr. Turgut Erkutlu’nun ölmeden önce “Covid’den öleceksek, görev icabı olsun” dediğini açıkladı.

GİZEM EKİCİ

Covid-19’dan yaşamını yitiren Dr. Erdinç Şahin ve Dr. Turgut Erkutlu’nun anısını yaşatmak isteyen Mersin Tabip Odası, fotoğraflarını astı. Ayrıca salgının başından itibaren seslerini duyurmaya çalıştıklarını ama hiçbir yanıt alamadıklarını söyleyen Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen, daha fazla ölüm yaşanmadan tedbirlerin uygulanmasını söyledi.

Türkiye’de toplam 36 hekimin ve 72 sağlık çalışanının Covid-19’dan yaşamını yitirdiğini vurgulayan Antmen, “Türkiye genelinde son sekiz günde sekiz hekimi kaybettiğimizin bir kez daha altını çizmekte yarar görüyoruz. Önce Dr. Erdinç Şahin arkadaşımızı yitirdik. Henüz 50 yaşında idi ve hiçbir kronik rahatsızlığı yoktu. Bizim için acı olan ise güvenilirliği yüzde 40 olan PCR testi negatif çıktığı için ölüm raporu Covid olarak yazılmadı ve belki ileride meslek hastalığı olarak kabul ettirebileceğimiz bir durumdan yararlanma şansını yitirdi. Biz TTB ve Mersin Tabip Odası olarak bu konuda yasal tüm yollara başvuracağımızı ve Erdinç arkadaşımızın ailesi ile beraber mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

“COVİD’DEN ÖLECEKSEK, GÖREV İCABI OLSUN”

“Erdinç’in acısı dinmeden geçtiğimiz hafta içerisinde Turgut abimizi yitirdik” diyen Antmen, “Dr. Turgut Erkutlu 67 yaşında idi. Kronik hastalığına rağmen kendisini çalışmak zorunda hissediyordu ve bir an olsun sağlık hizmetinden geri durmayarak çalıştı. Ama ne yazık ki ona da COVİD-19 bulaştı ve bir aya yakın bir mücadeleden sonra, onu da kaybettik. Turgut abi son konuşmalarımızdan birinde ‘Covid’den öleceksek, görev icabı olsun’ demişti ve öyle de oldu” sözlerine yer verdi.

“ÖNLEMLER YETERSİZ”

Bu iki ölümün acı olduğu kadar kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Antmen, “Zaten 72 sağlık çalışanını öldüren bu salgına karşı iktidarın aldığı önlemler kesinlikle yetersizdi. Bu ilgisizliğin sonucu 20’ye yakın hekim ve diş hekimi arkadaşımız istifa ve erken emeklilikle karşı karşıya ne yazık ki. Toplumsal önlemleri ekonomiye ve turizme kurban ederek, toplumsal hareketliliğin kısıtlanmasına dair hiçbir önlem almayan, kalabalık alanları kapatma konusunda hiçbir karar almayan, Ayasofya’da 350 bin kişilik gösteri yapan, toplu taşıma araçlarındaki önlemleri gevşeten iktidarın ve Sağlık Bakanı’nın her gün televizyona çıkıp; maske, mesafe ve hijyen açıklamaları yapmasının çok yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Hükümet, halkın sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının çalışma koşulları hakkında yeterli önlemleri almazken, pandeminin ilanından bugüne değin, hekimleri ve diğer sağlık çalışanlarını Macit Özcan tesislerinde misafir eden Büyük Şehir Belediyesine ve 10 Eylül’den itibaren bu görevi devralacak olan Yenişehir Belediyemize buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.  Valilik ve Sağlık Müdürlüğü’nün ısrarlı randevu taleplerimizi yanıtsız bırakmaları ve sağlık çalışanlarının mücadelesini kolaylaştıracak önlemleri almamaları üzüntü vericidir diye düşünüyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA