3,5 AYDA 10 KAT ARTTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

3,5 AYDA 10 KAT ARTTI!


 

Mersin’de alınmayan önlemlerin bilançocunun ağır olduğuna dikkat çeken Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen, “11 Mayıs’tan bugüne geçen 3,5 aylık dönemde vaka sayısı 10 kat; ölümler de vaka hızına uygun bir şekilde hızla artmıştır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Tabip Odası Mersin Şube Başkanı Mehmet Antmen, Mersin’de vaka sayılarının hızla arttığına dikkat çekti. Alınmayan önlemler nedeniyle daha da artacağını vurgulayan Antmen, sıraladıkları önlemlerin acilen uygulanmasını gerektiğini söyledi. konuyla ilgili bir basın açıklamasında konuşan Antmen, “11 Mayıs’tan bugüne geçen 3,5 aylık dönemde vaka sayısı 10 kat; ölümler de vaka hızına uygun bir şekilde hızla artmıştır” dedi.

VAKA SAYISI 10 KAT ARTTI!

Sahadan gelen bilgilerin hiç iç açıcı olmadığına değinen Antmen, “Günlük 300'den fazla yeni vakanın görüldüğü, aktif hasta sayısının 1200'den fazla olduğu ve hastalığı kapmış 200'den fazla sağlık çalışanının olduğu bir şehir oldu artık Mersin. Oysa önlemlerin sıkı olarak alındığı, toplumsal hareketliliğin kısmen sınırlandırıldığı 11 Mart-11 Mayıs 2020 tarihleri arasında toplam 260 hasta ile bu süreç atlatılmıştı. Toplumsal önlemlerin gevşetildiği 11 Mayıs’tan bugüne geçen 3,5 aylık dönemde ise vaka sayısı 10 kat; ölümler de vaka hızına uygun bir şekilde hızla artmıştır” dedi.

Antmen konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz bir yandan vatandaşlarımıza önlemleri gevşetmemeleri için uyarıda bulunurken diğer yandan Sağlık Bakanlığı’na, Mersin Valiliği’ne ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne alınması gereken toplumsal önlemlerde sorumluluğun kendilerinde olduğunu bir kez daha anımsatma ihtiyacı hissediyor, önerilerimizi tekrar ediyoruz;

ÖNERİLERE KULAK VERİN

12 Nisan 2020 tarihinden bu yana toplanmayan İl Pandemi Kurulunu acilen toplayınız ve Mersin gerçekleri üzerinden önlemler alınmasını sağlayınız.

Bugüne değin toplanmadan karar alan İl Hıfzıssıhha Kurulu’nu işler hale getirip, Mersin Tabip Odası başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarının, Mersin’e özel kararlarda inisiyatif sahibi olmasını sağlayınız.

İlimize özel alınacak kararlara halkın uyumunu sağlamaya yönelik denetimleri arttırıp önlemlere uyulmasını sağlayınız.

Vakalar ile ilgili ilimize özel rakamları düzenli aralıklarla halkımızla paylaşıp, belirsizliğin ve bu belirsizliğe bağlı kaygıların ortadan kalkmasını sağlayınız.

PCR pozitif olup da kliniği iyi olan, hastane dolulukları nedeniyle yer bulunamayan hastaları evlerine yollamayınız. Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ya da eski Mersin Devlet Hastanesi gibi kurumlarda ya da yurtlarda, misafirhanelerde izolasyona uyum sağlayıp sağlamadıklarının denetlendiği bir mekanizmayı oluşturacak şekilde bir düzenleme yapınız.

Filyasyon ekiplerinin sayısını ve test sayılarını arttırarak hastanelere yığılmaların önlenmesini sağlayınız. Aksi taktirde yatış için acil servislerde beklemek zorunda kalan Covid hastaları nedeniyle kirli alan, temiz alan ayrımı ortadan kalkmakta ve bulaş riski oluşmaktadır.

Tüm bu önlemlerin alınması için, sağlık hizmetleri bütçesi ile kadrolu ve iş güvenceli istihdamı arttırınız ve güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayanlar ile KHK ile ihraç olduğu için, kamuda istihdam edilemeyen tüm sağlık çalışanlarının en kısa sürede atanmasını sağlayınız.

Mersin Tabip Odası olarak sürecin başından bu yana öneri ve eleştirilerimizi yetkililer ve kamuoyu ile paylaştık. Önerilerimizin ciddiye alınmasının, etkisini hızla arttıran salgının kontrol edilmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. Tüm Mersin'lileri korunma önlemlerini aksatmadan devam ettirmeye; kurumlarımızı da sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor, sağlıklı günler diliyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA