OLAYI FAALİ SOYLU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OLAYI FAALİ SOYLU!


 

Mersinli muhalifler “Barış Atay yalnız değildir” diyerek dayanışma imzası attı. Atay’a yönelik saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun organize ettiğine değinen TİP Mersin İl Örgüt üyesi Uğurcan Esiroğlu, “Halkın seçilmiş vekili olan Barış Atay yoldaşımıza düzenlenen saldırının sorumlusu Süleyman Soylu’dur” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu’na yapılan saldırının ardından dayanışma çağrısına Mersin’den 29 kurum, dernek, sendika omuz verdi.

İpek Er’e günlerce tecavüz eden Musa Orhan’a ‘Tecavüzcü, tutuklansın’ dediği için Soylu tarafından hedef gösterilen ve aynı günün akşamında saldırıya uğrayan Mengüllüoğlu için Türkiye’nin her yerinden dayanışma mesajları yayınlandı. Mersin’de de yapılan Mengüllüoğlu’na destek veren kurumlar, dernekler, sendikalar; TİP Mersin İl Örgütü’nde dayanışma imzası attı.

“SALDIRININ SORUMLUSU SÜLEYMAN SOYLU’DUR”

İmzaların ardından TİP Mersin İl Örgütü adına bir açıklama yapan Uğurcan Esiroğlu, “Bu saldırı, İçişleri Bakanlığı koltuğunu işgal eden Süleyman Soylu’nun Barış yoldaşımızı hedef göstermesinden birkaç saat sonra gerçekleşmiş organize bir saldırıdır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin emri kimden aldıklarını da saldırının azmettiricilerini de gayet iyi biliyoruz. Tüm göstergeler ışığında rahatlıkla söyleyebiliriz ki, halkın seçilmiş vekili olan Barış Atay yoldaşımıza düzenlenen saldırının sorumlusu Süleyman Soylu’dur” dedi.

Soylu’ya atanmış memur diyen Esiroğlu, “Seçilmiş bir vekile alçakça sözler sarf edip halkın vekilini açıkça tehdit etmiştir. Ancak bu, hepimizin bildiği gibi, kendisinin ilk vukuatı değildir. Sırtını Saray’a dayadığı için her türlü hukuksuzluğa hakkı olduğuna inanan Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı dönemi tehditler, saldırılar, işkenceler ve kirli ilişkilerle doludur” diye konuşarak şu örnekleri verdi;

“SOYLU MUSA ORHAN’IN TARAFINDA BİZ İPEK ER’İN TARAFINDAYIZ”

“Pandemi döneminde beceriksizce ve ani bir kararla sokağa çıkma yasağı uygulamalarını hayata geçiren ve böylece halkın sağlığını hiçe sayan kişi Süleyman Soylu’dur. Kendisinin görev yaptığı yıllarda kadın cinayetleri, kadına karşı şiddet ve taciz vakaları olağanüstü artış göstermekle kalmamış, Soylu’nun desteği sayesinde kadınlara yönelik suçların failleri korunmuş, kollanmış, cezasızlıkla ödüllendirilmiştir. Nitekim Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay’ın gündeme getirdiği konu da bir uzman çavuşun sistematik tecavüzüne ve şiddetine uğrayıp intihar ederek hayatına son veren İpek Er’in tecavüz ve katil zanlısı Musa Orhan’a Süleyman Soylu tarafından verilen açık destek olmuştur. Bir kez daha ve en yüksek sesle haykırıyoruz ki, Süleyman Soylu, tecavüzcülerin, katillerin, kadın düşmanlarının koruyucusudur. Soylu Musa Orhan’ın tarafında biz İpek Er’in tarafındayız.”

“ASIL GÜÇLÜ OLAN BİZLERİZ”

Esiroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Halkımız bu terbiyesizliği ve hadsizliği hiçbir zaman tasvip etmemiştir ve etmeyecektir. Süleyman Soylu, ülkemizin hak ettiği bir yönetici değildir ve halkımız ilk fırsatta Soylu gibi mafya bozuntularına hak ettiği yanıtı verecektir.

Bundan birkaç ay önce, Genel Başkan Yardımcımız Hatay Milletvekili Barış Atay’ın aracına yönelik olarak düzenlenen suikast girişiminde de parmağı bulunan Süleyman Soylu, bu defa yoldaşımıza İstanbul’un orta yerinde pusu kurarak gözdağı vermeye yeltenmiştir. Bu gözdağı, sadece Partimizi ve Barış Atay’ı değil, tüm muhalefeti ve ilerici güçleri hedeflemektedir. Ancak Birkaç gündür ortaya çıkan destek tablosu bir kez daha göstermiştir ki, asıl güçlü olan bizleriz ve güçsüzlüğünü her geçen gün bir kez daha görüp korkuyla paniğe kapılan Süleyman Soylu’dan başkası değildir.

Saray Rejimi’ni hep birlikte, dayanışmayla ve yoldaşça yıkacağımıza olan inancımızı tekrarlıyor, İçişleri Bakanlığı makamını işgal eden bu kifayetsiz zatı koltuğundan düşürmekte de aynı birlikteliği ve dayanışmayı inşa edeceğimize inanıyoruz. Ülkemizin hem içeride hem dışarıda barışa, huzura, özgürlüğe ve kardeşliğe olan ihtiyacının bu kadar acil hale geldiği bu günlerde Türkiye’nin her yerinde halkımızın taleplerini yükseltelim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA