TARSUS MECLİSİNDE SORUNLAR DEĞİL SİYASET VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS MECLİSİNDE SORUNLAR DEĞİL SİYASET VAR!


 

Tarsus Meclisi’nde, sandalye üstünlüğüne sahip CHP ile Cumhur İttifakı arasında ki siyasi tartışmalar gündemi meşgul ederken, ilçenin sorunları ikinci planda kalıyor!

HEDİYE EROĞLU

MHP’nin kalesi görülen Tarsus’ta 31 Mart’ta büyük bir başarı ile seçim kazanan CHP, belediye meclisinde sahip olduğu sandalye üstünlüğü ile çalışmalarını sürdürürken, AKP ve MHP’li Cumhur İttifakı ile gerilimli toplantılar devam ediyor. Mecliste sık sık karşı karşıya gelen taraflar, son olarak Eylül ayı meclisi birinci birleşiminde de bu defa Atık Getirme Merkezi üzerinden Suriye sorununa dair siyasi tartışma ile gerildi.

YÜREK YAKAN GÖRÜNTÜLER…

Tarsus’ta 2017’de kurulması gereken merkezin hala kurulmamış olmasına MHP’den tepki gelince, CHP’li yönetim arasında tartışma yaşandı. 

MHP’li Nükhet Çelik sürecin başarısız işletilmesi ve gelir kaybı yaratılmasını iddia ederek, tepki gösterdi. Çocuklar ve özellikle Suriyeliler’in atık ambalaj toplamada öne çıktığını ve bu görüntülerin yürek yaktığını söyleyerek, tepki gösterdi.

CHP’li Ali Erhan Okyay ise, yönetimin şuana kadar iki defa ihale yapıldığını ve prosedürlerin devam ettiğini belirtirken, CHP’li Yusuf Tıbık, ambalaj atıkları ile ilgili ihale sürecinin devam ettiğini, çöp toplama ile atık ambalaj toplamanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

CHP’li Ali Uyan da, Suriyeliler’in yaşadığı mağduriyete ve savaşa dikkat çekerek, iktidara yüklendi.

AKP’liler duruma tepki gösterirken, Abdurrahman Altınsucu Suriye meselesinin dünyanın sorunu olduğunu söyleyerek, “Ne yapsaydık, o çocukların orada bombalar altında kalmasına izin mi verseydik” diyerek, Uyan’a tepki gösterdi.

Uyan ise, “Kendinize göre doğru olmayan bir açıklama yapsaydınız. Siz oradaki bombalardan çocukların zulüm görmesinden bahsederken tarihin ortasından başladınız. Orada ilk adım nasıl atıldı, iktidarın ilk günden sorumluluğu nasıl başladı önce bir onu gözden geçirin, Dönemin başbakanı neredeyse yanlışını kabul ediyor, bari siz savunmayın. Topu taca atmadım, sorumluların üzerine attım” dedi.

AKP’DEN SURİYE İÇİN EMPERYALİST GÜÇLER SAVUNMASI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, görüşmelerin Tarsus özelinde devam etmesi için araya girmesine rağmen AKP’li Abdurrahman Altınsucu, Arap Baharı’na dikkat çekerek, “Bu ülkelerin bu halde olmasının sebebi emperyalist güçlerdir. Amerika, Avrupa’dır. Türkiye’nin bununla ilgili herhangi bir sorumluluğu yok. Bizim ülkemiz üzerine de bir sürü oyun oynandı.Karıştırılmak istenilen ülkelerin en başında Türkiye geliyor. Biz millet olarak bunun idrakindeyiz” savunması yaptı.

“ORTADA MERKEZ YOK”

MHP’li Nükhet Çelik ise Tarsus’un sıkıntılarından bahsederken konunun başka taraflara çekildiğini söyleyerek, “Keşke elinizi taşın altına koysanız da siyaset yapmaktansa Tarsus’a nasıl fayda sağlarız diyerek, katı atık toplama ile ilgili fikir beyan ederek, siyaset yapmasaydınız” dedi.

Araya giren Okyay’a, “Boş konuşuyorsunuz ortada merkez yok” diyen Çelik”, CHP’li Ali Erhan Okyay’ın yanıtı, “Tüm yasal yollardan gidiyoruz. Kötü niyetli olsaydık bir tarafı işaret eder oraya verirdik. 14 farklı atığı bertaraf ediyoruz. 616 11 00 Alo Çöp hattımız vardır. Ben asla boş konuşmam” oldu.

CHP’li Ali Dinsever ise tartışmaların ekseninden kaydığına dikkat çekerek, “Yerel bir meclis, kent meclisi olduğumuzun ötesinde tartışmalara geçiyoruz. Çocukları, kadınları siyasete alet etmeyin. Samimi olmak adına çocuklarımızın çöplerden katı atık toplayarak ailelerine destek vermelerine ilişkin bu kanatan soruna çözüm önerisi gelmesini isterdim. Yerel ölçekte biz ne kadar çözüm üretebiliriz bu işe onu konuşmalıydık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA