Limon diyarında hasat besmele ile başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Limon diyarında hasat besmele ile başladı


 

Limon diyarı Mersin’in Erdemli ilçesinde limon hasadı yeşil tüketilebilen ’mayer’ cinsi limonla başladı. İlçede limon yetiştirilen 70 bin dönüm bahçede yaklaşık 450 bin ton rekolte bekleniyor. Erdemli Ziraat Odası tarafından ’besmele’ ile başlanan yeni sezonun kesilen ilk ürünleri yurt dışına ihraç edilecek.

Erdemli Ziraat Odası tarafından kesim yapılan bahçelerde inceleme yapılırken, oda başkanı Rasim Şahin hasat sezonunu besleme ile başlattı. Şahin limon kesim işçilerine baklava ikram etti. Sezon başında olduğu gibi sezonun tatlı geçmesi dileğinde bulundu.

Şahin, "Erdemli'mizde 70 bin dönüm arazide yaklaşık 400-450 bin ton limon üretmekteyiz. Limon hasat sezonumuza mayer cinsi limonla başladık. Limon şuanda 2 lira ile 2,5 lira arasında fiyatla satılmaktadır. Sezonumuzun bereketli geçmesini, fiyatların daha da iyi olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kesilen erkenci limonların yurt dışına ihraç edildiğini de ifade eden Şahin, " Erkenci mayer limonlarımız, Irak, Suriye, Rusya, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerine ihraç edilmektedir. Şuanda limona talep çoktur. Hasat sezonunun sonunun başlangıcı gibi iyi olmasını diliyoruz. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz, ihracatçılarımız kazançlı olur ve emeklerinin karşılığını alır diyoruz" şeklinde konuştu.

Oda meclis Başkanı Aşkın Şahin ve üreticilerde sezonun bereketli ve bol kazançlı olması temennisinde bulundu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA