COVİD-19 YİNE BİR İŞÇİNİN CANINI ALDI!


 

Astım hastası olmasına rağmen Mersin Serbest Bölge’de çalışmak zorunda olan Emirhan Kezer’in (36), geç alınan önlemler nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Serbest Bölge’de Covid-19 tehdidi devam ediyor. Lale Tekstil’de çalışan ve astım hastası olan Emirhan Kezer(36), Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Riskli gurupta olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan Kezer’in, alınmayan önlemlerden dolayı yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Salgının başından beri riskli gurupların ücretli izne çıkarılması çağrısı yapan Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği, yaşanılan bu kaybın alınmayan önlemlerin sonucu olduğunu vurguladı.

“LALE TEKSTİL’DE SÖZDE KAPALI!”

Konuyla ilgili açıklama yapan Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı, “Patronlara ‘Önlem almıyorsunuz, önlem alın ki işçilerin can güvenliği tehlikeye girmesin’ diyoruz” dedi.

Lale Tekstil’in geçtiğimiz Cumartesi günü üretime ara verdiğini belirten Subaşı, “Ancak gelen bilgilere göre firmanın planlama ve kumaş deposu açık. İşçilerden gelen bilgiler şöyle: Lale Tekstil’de sözde kapalı. Ama planlama ve kumaş deposu açık. Hala onlarca firmaya iş veriyorlar ve onlarca firmanın elemanları oraya girip çıkıyor. Peki, bu normal mi? Kendi elemanları çalışıyor. Kendi atölyeleri çalışmıyor. Sadece planlama departmanı ve kumaş deposu ve malzeme deposu açık. Hala çalışıyorlar. Onlar da başka firmalara kumaş çizim yani kalıp ve malzeme veriyorlar firmalara. Ve iş verdikleri firmaların elemanları girip çıkıyor oraya. Kumaş çizim ve malzeme almak için girip çıkıyorlar. Muhasebecileri de çalışıyor ayrıca.”

“FİRMADA KARANTİNA UYGULANDIYSA ÜRETİM YAPILAMAZ”

Subaşı Lale Tekstil’den cevap gelmesi için şu soruları sordu; “Firmada karantina uygulandıysa üretim yapılamaz. Karantina kısmi olarak verilmişse o kısımda üretim yapılamaz. Bunlardan hangisi Lale Tekstil için geçerlidir. Bu durumda merak edilen şu; firma hangi kapsamda karantina tedbirleri almıştır? Çalışan işçiler karantinada olması gereken işçiler midir? Orası ile iş nedeniyle temasta olan işçilerin kaygıları giderilmesi gerekmektedir. Firma neden tam olarak 15 gün karantina altında değildir? En küçük bir risk, açık bulaşımın artması için yeterli neden değil midir?

“ACİL TALEPLER UYGULANMALI!”

Başka kimse ölmesin diye taleplerini yenileyen Subaşı, şunları söyledi; “Fabrikalarda sosyal mesafeyi sağlayacak yeni fiziksel düzenlemeler yapılmalı! İşe giriş ve çıkış saatlerinde değişiklikler yapılarak birikmeler önlenmeli! Servis sayısı arttırılmalı! Kullanılan ve temas edilen her türlü makine, eşya, yemekhane, WC'ler her kullanımdan sonra dezenfekte edilmeli! Kendisi yahutta ailesinden biri risk grubunda olan işçiler, vakit geçirilmeden ücretli izne çıkarılmalı! İşçilerin bağışıklık sistemini güçlendirecek yemekler çıkarılmalı, düzenli ve kısa aralıklarla testler yaptırılmalı, çalışma saatleri kısaltılmalı, yoğun iş temposunu azaltılmalı! Maske, eldiven vb. tıbbın gerekli gördüğü tüm koruyucu unsurlar işçilere hiç bir sınırlama getirilmeden düzenli dağıtılmalı! Sanayi bölgelerinde salgınla mücadele eden sağlık ekipleri tam donanımla ve sanayi bölgesinin büyüklüğünü de hesaba katarak yeterli sayıda ekiple hazır bekletilmeli! İşçilerin bu ekiplere ulaşımı kolaylaştırılmalı! Mersin Serbest Bölge’de covid 19 çıkan firmalar daha yakından takip edilmeli, denetlenmeli! Virüsün ortaya çıktığı firmalarda ilk olarak bu işçilerle temas riski bulunan işçiler hızlıca karantinaya gönderilmeli, devamında riskin artmasını önlemek amacıyla firma karantina tedbirleri kapsamında üretime iki hafta ara vermelidir. Salgın nedeniyle işçi ücretlerine ek zam yapılmalıdır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA