YARGI VE MUSA ORHAN İPEK’İN FAİLLERİDİR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YARGI VE MUSA ORHAN İPEK’İN FAİLLERİDİR!


 

Tecavüzcü Musa Orhan’ın hala tutuklanmamasının sebebinin İstanbul Sözleşmesinin etkin uygulanmamasından dolayı olduğunu vurgulayan Mersin Kadın Platformu, “Musa Orhan ve tecavüzü cezasız bırakan yargı İpek’in failidirler!” diyerek, acilen tutuklanmasını istediler.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Kadın Platformu 20 gün boyunca İpek Er’e tecavüz edip intihara sürükleyen ve hala tutuklanmayan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması için sokağa çıktı. İstanbul Sözleşmesi yaşatılmadığı için faillerin elini kolunu sallayarak dolaştığını vurgulayan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, Musa Orhan tutuklansın” çağrısı yaptı.

İktidarın sözleşmeden çekilme konuşmalarının dahi şiddet, tecavüz faili erkeklere cesaret verdiğini belirten Platform üyeleri, sözleşme etkin uygulanana kadar vazgeçmeyeceklerini vurguladılar.

“MUSA ORHAN VE TECAVÜZÜ CEZASIZ BIRAKAN YARGI İPEK’İN FAİLİDİRLER!”

Basın açıklamasını okuyan Zeynep Kaya Çavuş, “Bugün, uzman çavuş Musa Orhan tarafından kaçırılıp 20 gün boyunca tecavüze maruz bırakılan ve intihara sürüklenerek yaşamını yitiren İpek Er için buradayız. Temmuz ayında Siirt’te uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan 18 yaşındaki İpek Er, olayla ilgili şikayette bulunmuş ancak yargı, tecavüz şüphelisini serbest bırakmıştı. İntihara sürüklenen İpek yaşamını kaybetti. Sosyal medyada tepkilerin yükselmesi üzerine Musa Orhan tutuklansa da kısa süre içerisinde tekrar serbest bırakıldı. Tahliye kararı, Adli Tıp Kurumunun ‘zorlama izleri bulunmaktadır’ raporuna rağmen ‘rızaya dayalı ilişki’ gerekçesiyle verildi! Musa Orhan ve tecavüzü cezasız bırakan yargı İpek’in failidirler!” dedi.

“BİZE, TOPLUMA ULAŞMAYAN TEHDİTLE SUSTURULAN, DOSYASI KAPATILAN KAÇ OLAY VAR?”

Failin üniformalı olmasından dolayı tutuklanmadığını vurgulayan Çavuş, “Kadınlar, devletin gücünü arkasına alan failler tarafından tacize, tecavüze, şiddete uğruyor ve birçok noktada adalet arayışları sonuçsuz kalıyor, yasal girişimler netice vermiyor. Bizler çok iyi biliyoruz ki erkeklerin bu ülkede kadın katliamı yapmaları eril devletin belirlemiş olduğu politikalar ve cezasızlıkların bir sonucudur. İpek Er, Ceyda Yüksel, Fatma Altınmakas, Duygu Delen, Feray Şahin, Nadira Kadirova, Yeldana Kaharman… Bunlar ve daha birçoğu erkekler tarafından öldürülen kız kardeşlerimiz. Bilmediğimiz daha kaç olay var? Bize, topluma ulaşmayan tehditle susturulan, dosyası kapatılan kaç olay var? Gülistan Doku’nun bu kadar uzun süredir kayıp olması tesadüf mü?” diye sordu.

“MUSA ORHAN AMASIZ, FAKATSIZ DERHAL TUTUKLANSIN!”

Türkiye’de her gün en az bir kadının öldürüldüğünü söyleyen Çavuş, “Şiddete maruz bırakılıyor, kayboluyor ve failler cezasız kalıyor. Tüm bunlar olurken hükümet İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi gündemine alıyor, kadınlara açık açık ‘Ölün, öldürülün’ diyor! Buradan bir kez daha yineliyoruz: Kadın mücadelesinin bir kazanımı olan İstanbul Sözleşmesinden çekilmenize izin vermeyeceğiz!” diye vurguladı. ‘Kazanımlarımızı değil erkek şiddetini ortadan kaldırın!’ diyen Çavuş, “İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansaydı birçok kız kardeşimiz gibi İpek Er de yaşamını yitirmemiş olacaktı.  Adli Tıp raporunda açık açık tecavüz var denmesine rağmen Musa Orhan neden serbest bırakıldı? Tecavüzcü Musa Orhan’ı kimler koruyor? Bu olayın gündemde tutulmasından rahatsız olanlar bilmelidir ki, İpek Er için gerçek adalet sağlanıncaya kadar peşini bırakmayacağız bu olayın. Fail “İstediğin yere git şikayet et, bana bir şey olmaz. Daha önce de yaptım” demişti. Bu cümle Türkiye’deki eril zihniyetin, erkek şiddeti cüretinin nereden geldiğinin ve çürümüş sistemin özetidir! Uzman çavuş Musa Orhan’ın tahliyesi de yıllarca ‘rızası var’ bahanesine sığınan erkek devlet aklının bir sonucudur.  Orhan'ın tahliye edilmesi, iktidarın toplumda yaratmak istediği zihniyetin ta kendisidir. “Daha önce de yaptım, bana bir şey olmaz” diyen tecavüzcü Musa Orhan’a “bir şey” olana kadar olayın takipçisi olacağız. Musa Orhan amasız, fakatsız derhal tutuklansın!” çağrısı yaptı.

Çavuş son olarak, “Ebru Timtik 238 gündür, adil yargılanma talebiyle ölüm orucundaydı. Ebru direnen bir kadın olarak; erkek yargıya karşı bedenini açlığa yatırarak adalet aradı. Ölümünün birincil sorumlusu, adaletsizliği meşrulaştıran AKP-MHP ittifakıdır. Ebru’nun talebinin de takipçisi olacağız!” sözlerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA