EMEKLİLER SENDİKAL HAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLER SENDİKAL HAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR!


 

Emeklilerin sendika ile örgütlenmesinin önüne geçilerek kapatılmaya çalışılmasına tepki gösteren Tüm Emekli Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, 1997’den beri kapatmak için davalar açıldığını belirterek, “2019 da açılmış olan kapatma davası idarenin baskısı neticesinde hukuk zorlanarak açılmış davadır” dedi.

GİZEM EKİCİ

Emeklilerin sendika ile örgütlenmesinin önüne geçilmeye çalışılmasına Tüm Emekliler Sendikası’ndan tepki geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Emekli Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu, “Emeklilerin sendika kurarak ekonomik, demokratik haklarını koruması, geliştirmesi tamamen meşrudur. Anayasamızda emeklilerin sendikalar kurarak ekonomik demokratik haklarını koruması ve geliştirmesini yasaklayan bir hüküm olmadığı gibi, Anayasanın 90. maddesine göre idarenin bu yönde gerekli yasal düzenlemeleri bir an önce yapması gerekiyor. Emekli Sendikaları yasasının hala çıkarılmaması idarenin kusurudur. İdarenin kendi eksikliğini bahane ederek emekli sendikaları hakkında kapatma davaları açması art niyetli olduğunu göstermektedir” dedi.

“TEMEL HAKKIMIZI ÇİĞNETMEYECEĞİZ”

Esas olan özgürlüklerdir diyen Alaybeyoğlu, “Anayasalarda açıkça yasaklanmayan her şey serbesttir. Herkes sendika kurarak, sendikalarda örgütlenerek haklarını koruma hakkına sahiptir. Biz emekliler de bu temel hakkımızı çiğnetmeyeceğiz. İdare ise gerekli düzenlemeleri bir an önce yapacağına 12 Temmuz 1995 tarihinde kurulan Tüm Emekli Sen'in kapatılması için kuruluşundan 2 yıl 1 ay sonra 22 Ağustos 1997 tarihinde ilk davayı ve ardından diğer davaları da açarak emeklilerin örgütlenmesini yargı üzerinde baskı oluşturarak engellemeye çalışmaktadır” sözlerine yer verdi.

“DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ!”

İdarenin baskılarının 1997’den beri artarak devam ettiğini kaydeden Alaybeyoğlu, “Emekli Sen (DİSK-EMEKLİ SEN) hakkında 2019 da açılmış olan kapatma davası idarenin baskısı neticesinde hukuk zorlanarak açılmış davadır. 08 Eylül 2020 tarihinde Ankara 26. İş Mahkemesinde DİSK Emekli Sen'in kapatma davasının duruşmasında Tüm Emekliler Sendikası Merkez Yürütme Kurulu olarak tüm örgütümüzle birlikte Emekli Sen ile dayanışma içinde olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA