AĞAÇLARI MUHTAR MI KATLETTİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AĞAÇLARI MUHTAR MI KATLETTİ?


 

Akdeniz’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde 100’e yakın ağaç tek gecede katledildi. Köylüler katliamı Muhtar Yücel Şen’in yaptığını iddia ederken, çok sayıda köylü ve doğasever de olayın aydınlatılmasını için suç duyurusunda bulunacak.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz’e bağlı İhsaniye Mahallesi’nde bir ağaç katliamı daha yaşandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından köylülerin talebi ile mezarlık olarak tahsis edilen ormanlık alanda gece saatlerinde 100’e yakın ağaç katledildi. 3 dönüme yakın bir arazide yapıldığı belirlenen kıyımda, sorumlu tutulan İhsaniye Mahallesi Muhtarı Yücel Şen’in kestiği ağaçları da sattığı iddia edildi.  

Yılladır orada var olan çam ağaçlarının kesilmesinden rahatsız olan İhsaniye Mahallesi’ne bağlı Giritli Köyü sakinleri, yaşanılan olayın yargıya taşınması için suç duyurusunda bulundu. Olayın yaşanmasının doğa katliamı olduğunu savunan Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) ile Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği’nin (ÇEKSAM) da konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Olayla ilgili açıklama yapan Avukat Semra Kabasakal, “Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne mezarlık olarak verilmiş. Belediyenin ve Mersin Orman Müdürlüğünün haberi olmadan çam ağaçları köylülerin söylediğine göre Köyün Muhtarı Yücel Şen tarafından kesilerek, satılmış. Mezarlık yapılacak ama ağaçların kesilmesine gerek yok. Üstelik tamamen kayalık. Muhtar kimseye bilgi vermeden kesmiş. Kesilen ağaçların köklerini dahi sökmüşler. 3 dönüm civarında, 100’ün üzerinde ağaç kesilmiş. Muhtar yetkisi dışında hareket etmiş. Köylüler kaymakamlığa yazı yazmışlar, yetki verilmediği için suç duyurusunda bulunmuşlar. Biz de bir araştırma yapıp suç duyurusunda bulunacağız. Orman statüsünden çıkarılsa dahi kimse gidip de kesemez. Konuyla ilgili Mezarlıklar Dairesi Müdürü ile görüştüm ve kendisi konunun bilgileri dışında olduğunu belirtti. Olay mahalline gidilip araştırma yaparak gerekli bilgiler alındıktan sonra, ağaç kesenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. MERÇED VE ÇEKSAM olarak bu konunun takipçisi olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA