BURUK KUTLAMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BURUK KUTLAMA!


 

Mersin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 82’inci yıldönümü pandemi nedeniyle buruk kutlandı. Resmi kutlamalara sınırlama getirilmesi nedeniyle halk kutlamalarda yer alamazken CHP bu bayram da alternatif kutlama etkinliğine imza attı.

GİZEM EKİCİ

Korona virüs ile mücadele kapsamında pandemi nedeniyle kutlamalarına sınırlama getirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıl dönümü kutlamaları Mersin’de resmi törenle kutlandı.

Halkın katılımına izin verilmeyen buruk kutlama programı Cumhuriyet Alanında, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. Milletvekilleri, gaziler ve protokol üyelerinin katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona ererken tören, Akbelen Mezarlığındaki şehitlikte devam etti.

Şehit ailelerinin de katıldığı mezarlıktaki programda Kur'an-ı Kerim okunurken, Vali Su ve protokol üyeleri, şehitler için dua etti, mezarlarına karanfil bıraktı.

Öte yandan iktidarın pandemi koşullarını sebep göstererek 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını yasaklamasına tepkili olan CHP Mersin İl Başkanlığı da; Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk heykelinin önüne çelenk bırakarak alternatif bir kutlama programı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamanın ardından CHP’liler Mersin Büyükşehir Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret düzenlediler ve mezarlara karanfil bıraktılar.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA