ŞEHİR TİYATROSU SEZONU 30 AĞUSTOS İLE AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞEHİR TİYATROSU SEZONU 30 AĞUSTOS İLE AÇTI


 

Haber Merkezi

Yeniden yapılandırılan ve kadrosuna yeni sanatçılar kazandırılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla “Anadolu Toprağı Uyanıyor” adlı gösterimle perdelerini açtı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde düşmana karşı Anadolu’da verilen mücadelenin ve küllerinden yeniden yaratılan Türkiye Cumhuriyeti’nin anlatıldığı “Anadolu Toprağı Uyanıyor” gösterimi, salgın tedbirleri kapsamında sınırlı bir seyirci kitlesine sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi yenilenen kadrosuyla coşku dolu bir program gerçekleştirdi. 90’ı sahne önünde olmak üzere 120 kişilik ekiple hazırlıkları tamamlayan sanat ve teknik ekip performanslarıyla büyük beğeni topladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın rejisörlüğünde gerçekleşen oyunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da konuk sanatçı olarak oyunda yerini aldı ve yine Atatürk’ün sevdiği ve dinlediği eserlere ses verdi.

Anadolu topraklarının bütünlüğünün ne zorluklarla korunduğunu, cephelerde yaşananların canlandırıldığı oyunda “Ya İstiklal Ya Ölüm” sesleri yankılandı, tarihi günün duygusu seyirciye yansıtıldı. Oyunda Şehir Tiyatrosu ekibinin yanı sıra Klasik Türk Müziği korosu, belediye bandosu, kent orkestrası, Türk halk müziği sanatçıları da yer aldı. Hem sözlü hem müzikli geçen etkinlikle halk dansları ekibinin performansı da göz doldurdu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA