YASAĞA RAĞMEN KUTLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASAĞA RAĞMEN KUTLANACAK


 

AKP iktidarının pandemiyle mücadele ve önlem amacıyla kutlanmasına izin vermediği 30 Ağustos Zafer Bayramı, yasağa rağmen Mersin’de kutlanacak.

AYŞENUR ÖNAL

Birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, cumhuriyet ve demokrasi kavramlarının öneminin anlaşıldığı milli bayram kutlamalarına yönelik AKP iktidarının yasakçı tutumundan 30 Ağustos Zafer Bayramı da nasibini aldı.

30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anarak, İstiklal Savaşı'nda düşman kuvvetlerin ülkeden tamamen çıkarılması yolunda kazanılmış zaferin 82’inci yıl dönümü kutlamaları iktidarca, pandemi nedeniyle kısıtlandı.

AKP iktidarının korona virüs ile mücadele döneminde Ayasofya’nın açılışında önlem almamış olmasına, otel ve plajların açık olmasına ve 2,5 milyon öğrencinin sınava girebilmiş olmasına rağmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı pandemi önlemleri kapsamında kutlamayı yasaklamasına muhalefet kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken, Mersin’de yasağa rağmen çeşitli kurum-kuruluşlarca kutlama etkinliklerine imza atılması planlanıyor.

CUMHURİYET ALANI’NDA OLACAKLAR!

Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ile bilinen Mersinliler de getirilen yasaklamaya tepki gösteriyor. Atatürk karşıtı zihniyetin karşısında yer alan belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yasağa rağmen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda etkinlik yapacak bazı belediye ve STK’lar şu şekilde;

Yenişehir Belediyesi; ‘Zafere Giden Yol’ isimli etkinliğini, Atatürk Kültür Merkezi’nde Gazeteci, Şair Sunay Akın ve sanatçı Turhan Alıcı’nın katılımı ile gerçekleştirecek. 

Mersin Barosu, yasaklamak için Covid-19’un bahane edildiğini vurgulayarak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Cumhuriyet Alanı’nda olacaklarını duyurdu.

Mezitli Belediyesi ise, üstü açık otobüs ile Başkan Neşet Tarhan eşliğinde ilçede tur atacak ve marşlarla Mezitlileri selamlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de tiyatro gösterisi sahneleyerek, zaferi sanatla kutlayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA