BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ GREV KARARI ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR İŞÇİLERİ GREV KARARI ALDI!


 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde Ocak ayından buyana toplu iş sözleşmesi için uğraşan Belediye-İş Sendikasının taleplerine cevap verilmeyince işçiler grev kararı alarak mücadeleyi resmiyete döktü!

AYŞENUR ÖNAL

İşçilerin yanında olduğunu ve her defasında işçiler ile hareket edeceğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bin 80 işçiyi ilgilendiren sözleşmede uzlaşmaya yanaşmıyor.

Ocak ayından itibaren toplu iş sözleşmesinde bir ortak karara varamayan Belediye-İş Sendikası, grev kararı aldı. Sözleşmede bulunan 22 madde konusunda anlaşmaya varamayan sendika işçileri, belediyenin sözleşmenin en başından itibaren hoş görü ile yaklaşmadığını vurguladı.

Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı önünde başlatılan grev kararı, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez tarafından duyuruldu. Ocak ayından beri yapılan toplu sözleşme kararlarından bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Sönmez, “30 yıldır toplu sözleşmede oluşan maddelere karşı çıkılıyor. Biz istiyorduk ki, sosyal demokrat bir belediyede toplu sözleşmemizi en kısa zamanda bitirelim ve mart ayında zamlı maaşlarımızı alalım. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde oluşturulan komisyon ile toplu sözleşme görüşmelerini belirli bir zemine oturtamadık” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA GÖTÜRECEĞİMİZ EKMEĞİ BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Sendika olarak Ocak ayından beri çok fazla uğraş verdiklerini vurgulayan Sönmez, “Masada bitsin, güle oynaya bir tören yapalım, teşekkürlerimizi iletelim ve Mersin halkına hizmet vermeye devam edelim istedik. Ama maalesef bu konuda ne kadar adım attıysak, bize karşı hiçbir hoşgörü ile yaklaşılmadı. İşçilerin sanki toplu sözleşmede çok yüksek rakamlar istiyormuş gibi bir algı oluşturuldu. Bu öyle değil, biz çoluk çocuklarımıza götüreceğimiz ekmeği büyütmek istiyoruz” sözlerine yer verdi.

Mersin Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz arabuluculuğunda 11 Ağustos tarihinde son toplantıyı yaptıklarını, ancak o toplantıda da ücretleri de kapsayan 22 madde üzerinde anlaşma sağlanamadığını söyleyen Sönmez, bu maddelerin büyük bölümünün para, diğerlerinin de çalışma sistemiyle ilgili maddeler olduğunu belirtti.

“HUZURLU BİR ŞEKİLDE HİZMET EDELİM İSTİYORUZ”

Grev kararı ile hiçbir şeyin bitmediğini vurgulayan Sönmez, “Ben belediye başkanından rica ediyorum. Biz toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek istiyoruz. Lütfen bizim sorunlarımıza, haklarımıza hassasiyet gösterirseniz, bizim toplu sözleşmeyi bitirmeme gibi bir düşüncemiz yok. Mersin halkına rahat, huzurlu bir şekilde hizmet edelim istiyoruz. Bizim talebimiz bu. Biz Mersin halkına hizmet için buradayız” dedi.

Kararın 60 gün içinde işçiler arasında oylama yapılarak açıklanacağını da duyuran Sönmez, grev yazısını iş yerine asarak herkese duyurdu.

22 MADDE KABUL EDİLMİYOR!

Sözleşmede anlaşmaya varılmayan maddeler ise şu şekilde;

“Sözleşmenin yürürlük süresi, sendikal faaliyetlere olanak sağlama, sendikal izinler, sendika görev alanlarının güvenceleri, branşta çalışma, çocuk yardımı, öğrenim yardımı, aile yardımı, yemek bedeli, yakacak yardımı, ek gıda yardımı, giyim yardımı, temizlik yardımı, izin yardımı, ücret zammı, kıdemlilik zammı, iş güçlüğü zammı, itfaiye işlerinde çalışma, işyerinde temizlik, 2’nci yıl ve 3’üncü yıl ücret zammı ve sosyal haklardaki artış, bir günlük ücretli izin, süt ve yoğurt yardımı.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA