SEÇER VETO ETMEDİ, STK’LAR HAREKETE GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER VETO ETMEDİ, STK’LAR HAREKETE GEÇTİ!


 

Akkuyu Nükleer Santrali enerji nakil hatları için gerekli imar düzenlemesini veto etmeyen Başkan Vahap Seçer’e karşı, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle halk oylaması yapılması için girişim başlatıldı.

GİZEM EKİCİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen Akkuyu Nükleer Santrali’nin imar düzenlemeleri ile ilgili maddeye CHP, HDP ve İYİ Parti muhalefet ederken, Belediye Başkanı Vahap Seçer veto etmeyerek, düzenlemelerin önünü açmıştı.

Başkan Seçer’in duruşuna karşılık doğasever STK’lar harekete geçti.  Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Eğitim-Sen Silifke Temsilciliği, Makine Mühendisleri Odası Silifke Temsilciliği tarafından Mersin’in kalbine hançer saplayacak olan nükleer santrale karşı halk oylaması talebi geldi.

ASLAN EYCE’NİN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKILIYOR

MERÇED tarafından başlatılan ve STK’ların da dahil olduğu açıklama şu şekilde;

“Vakfımızı kuran, Türkiye’de ve Akkuyu’da kurulması planlanan ilk nükleer santraline karşı ilk çevre mücadelesini veren rahmetli Aslan Eyce’nin, 1975 yılında başlatmış olduğu mücadelesine tüm Mersinlileri ve seçilmiş yerel yöneticilerimizi sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz 10 Ağustos günü Mersin Büyükşehir Belediye meclisinde görüşülen ve Mersin’in başına gelecek felaketi yeterince kavramayan bir kısım üyeler tarafından maalesef kabul edilen kararla, Mersin’in ve çocuklarımızın geleceği karartılmaktadır.

“MERSİN’İN KALBİNE SANTRAL, HANÇER GİBİ SAPLANMAKTADIR”

Geçmişten günümüze Mersinlilerin çoğunluğunun birçok eylemle istememesine ve tüm ilçe belediyelerimizin belediye meclislerinin ve il genel meclisinin oy birliği veya oy çokluğu aleyhte kararlarına ve Ramsar sözleşmesine aykırı, doğal ve tarihi zenginliklerimizin ortasına ve Mersin’in kalbine santral hançer gibi saplanmaktadır.

Hukuku da alet ederek bunu yapanları ve 10 Ağustos günü kalkan elleri; tarih, Mersinliler ve çocuklarımız asla affetmeyecektir. Buradan büyükşehir belediye başkanımıza,  vicdan sahibi tüm ilçe belediye başkanlarımıza ve belediye meclis üyelerimize sesleniyoruz. 10 Ağustos günü Akkuyu ile ilgili verilen kararı veto ederek, yeniden görüşülmesini sağlayınız ve reddediniz, aleyhinde dava açınız.

MERSİNLİLERİN YÜZDE 86’SI İSTEMİYOR!

Bizler bu yörede yaşayan yurttaşlar ve STK’lar, meslek odaları, sendikalar olarak kararı kabul etmiyoruz. Mersinlilerin en az yüzde 86’sının istemediği santrale karşı olmayan ve bunun için gereğini yapmayan seçilmişleri affetmeyecek ve onlara seçim sandığında gereken yanıtı vereceğiz. Değerli büyükşehir, ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz; sizler bu dönemde bizleri temsil eden kişilersiniz. Akkuyu konusu önceki dönem belediye meclislerinde olduğu gibi 10 Ağustos’ta çıkmış ve önünüze gelecek tüm kararları red ve veto etmenizi bekliyoruz.

HALK OYLAMASINI TALEP EDİYORUZ!

İleri demokrasilerde son sözü hep halk söylemektedir. AB ülkelerinde nükleer santraller için halk oylaması yapılmaktadır. Bunların sonucunda göre birer birer kapatılmaktadır. Bu konuda tüm seçilmişlerden Mersinlilerin görüşünü alarak, yerel halk oylaması talep ediyoruz. İmzası olan kurum ve kuruluşlar olarak ve vakfımızı kuran rahmetli Aslan Eyce’nin mücadelesine sahip çıkıyoruz. Bu mücadeleye emek vermiş aramızda olan ve olmayan tüm çevre dostlarını saygıyla anıyor ve selamlıyoruz.  Bizler bu müstesna ve cennet doğada yaşayan tüm canlıların, bizlerin ve çocuklarımızın ‘Anayasal sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını’ savunuyoruz. Tüm Mersinlileri ve onları temsil eden kurumları sesimize ses vermeye ve halk oylaması çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA