MEB’İN PANDEMİ SKANDALLARI BAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEB’İN PANDEMİ SKANDALLARI BAŞLADI!


 

Mersin’de bir okulda Covid-19 testi sonucu çıkmadan zorla konferansa çağırılan ve 40 kişi ile kapalı alanda toplantıda tutulan bir öğretmenin test sonucu pozitifi çıktı!

AYŞENUR ÖNAL

Okullarda öğretmenlere yönelik konferans sürecinin başlamasının hemen ardından pandemi skandalları da gelmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) temaslı ya da Covid-19 testi yaptırmış öğretmenlere yönelik resmi bir yazısının olmamasından dolayı Mersin’de Covid-19 test sonucu gelmemiş olmasına rağmen okulda ki konferansa katılmak zorunda olan bir kadın öğretmenin testi pozitif çıktı. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu ve kapalı alanda klima ile yapılan toplantının ardından testinin pozitif olduğunu öğrenen öğretmenin bu bilgiyi aynı alanda toplantı yaptığı kişiler ile paylaşması panik yarattı.

Henüz öğretmen ile temas üzerinde 2 gün geçmiş olmasından dolayı kimlere bulaştığı tespit edilemeyeceğinden dolayı okulun tatil edilmesinin istenmesinin üzerine bir skandalda, sadece beden eğitimi öğretmenlerinin tatil yapmasının istenmesiyle yaşandı. Ne yapacaklarını bilmeyen eğitimciler,, acilen Sağlık Bakanlığı ile ortak tedbirlerin alınmasını talep ediyor.

“MEB ÖĞRETMENLERİN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYOR?”

Olayın yaşandığı okulda panik ve kargaşanın yaşandığını kaydeden Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar, “Toplantıda 40 kişi vardı. Herkes panik halinde ve okulda kargaşa çıkmış durumda. Giden öğretmenin de bir suçu yok. Okula gitmek zorunda bırakılıyor” dedi. Yaşanılan olayın ardından okulun MEB’e başvurduğunu belirten Boyar, “Okul tüm öğretmenlere test yapılmasını ve herkese tatil verilmesini talep etmiş. Ama yine bir skandal cevap geliyor, demişler ki ‘Sadece beden eğitimi zümresi gelmesin.’ Sanki bir tek onlara bulaşmış gibi davranıldı, ama kime bulaştığı belli değil” diye konuştu. Birkaç gün sonra kaç kişiye bulaştığının ortaya çıkacağına değinen Boyar, “MEB öğretmenlerin ölmesini mi bekliyor? Pozitif çıkan öğretmen ve toplantıda bulunan öğretmenler çok yıprandı. Korkuyorlar, çünkü evde aileleri, çocukları, kronik hastaları var. olayın etkisini önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi.

1 MİLYON ÖĞRETMEN OKULLARA ÇAĞIRILDI!

Yaşanılan olayın tamamen tedbirsizlikten olduğunu vurgulayan Boyar, “Burada ki esas sıkıntı bunları yaşayan 1 okul değil tabi ki. MEB’in 1 milyon öğretmeni okullara apar topar çağırması esas sıkıntı. Bu toplantılar uzaktan da yapılabilirdi ama yüz yüze yapıldı. Bize gönderilen yazıda test yaptıranlar ya da şüphesi olanlar göreve gitmesinler diye bir yazı yok. Özellikle katı tedbirler alınmalıydı. 2 hafta kadar sokağa çıkma yasağı getirilip kimde Covid-19 var, kim temaslı belirlenip bu toplantılar buna göre yapılmalıydı ama yapılmadı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : duru hazer - Tarih : 27/8/2020 - 17:46:41
    yaw 6 aydir bir okula gittiniz ondan da dram cikarmayin. sanki kac aydir çalişmayan benim 😠

  • Gönderen : Abdurrahman - Tarih : 26/8/2020 - 14:44:48
    Okulun Adı yazılmaması manidardır.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA