AKDENİZ’DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK


 

Başkan Gültak; belediye tarafından Zeki Sabah İlkokulu’nun bahçesine kurulan portatif yüzme havuzunu ziyaret ederek, sıcak havada havuzdaki serin suyun keyfini çıkarıp gönlünce eğlenen çocukların sevincini paylaştı.

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce; “Akdeniz’de Yüzme Bilmeyen Kalmasın” çağrısıyla okul bahçelerine kurulan portatif havuzlarda, 7 ila 13 yaş arasında yüzlerce çocuk, hem eğitmenler tarafından ücretsiz yüzme kursu alıyor hem de uzun yaz tatilinin keyfini çıkarıyor. Başkan Yardımcıları ve Mersin Gençlik Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile birlikte Yeni Mahalle Zeki Sabah İlkokulu bahçesine kurulan havuzu ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, havuzun serin suyunda kulaç atan çocuklarla buluştu, onlarla sohbet etti.

Havuz başında bir açıklama yapan Başkan Gültak; geçen sene başlatılan projenin ülke çapında ses getirdiğini vurguladı. Geçen yıl kurulan 4 havuzda, 5 bin çocuğun yüzme öğrendiğini hatırlatan Başkan Gültak; “Annelerimize verdiğimiz sözü, bu yıl da yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yüzme havuzlarını, çocuklarımızın ayağına getirdik. Bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da destek aldık. Tabi bu yılki etkinliğimizi, Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda havuzla gerçekleştiriyoruz. Biri Yeni Mahalle Zeki Sabah İlkokulu; diğeri de Karaduvar Suphi Öner İlkokulunun bahçesinde olmak üzere bu yıl 2 portatif havuz açtık” dedi.

TAŞIMALI SİSTEMLE ÇOCUKLAR HAVUZLARA ULAŞTIRILIYOR

Taşımalı sistemle diğer mahallelerden de çocukları servislerle havuzlara ulaştırdıklarını belirten Başkan Gültak; “Şu anda 7-13 yaş aralığında 300 çocuğumuz havuzlarda yüzme kursu görüyor. İnşallah bu salgını yendikten sonra seneye çok daha fazla çocuğumuz için havuzlar kurup yüzme kursları vereceğiz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Lütfi Elvan Bakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın M. Muharrem Kasapoğlu’na da teşekkür ediyorum. Onların destekleri sayesinde çocuklarımızı sevindiriyor ve mutlu ediyoruz” diye konuştu. Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile birlikte sürecin yürütüldüğünü kaydeden Gültak; Pandemi nedeniyle çocukların ateşinin ölçüldüğünü, havuzlara saat başı 15 çocuğun alındığını, günde 6 saat açık tutulan havuzların sterilizasyon işleminin sürekli yapıldığını da sözlerine ekledi.

“YÜZME SPORCULARI DA YETİŞTİRECEĞİZ”

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise yaptığı açıklamada,  “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de bir proje başlattığını anlattı. Demir; “Hem yüzme bilmeyen çocuklarımıza yüzme öğreteceğiz hem de yüzme sporcusu yetiştireceğiz. Mersin’de büyük bir başarıya imza atacağız. Müdürlük olarak bu sene 5 havuz açtık. Havuz sayımızı önümüzdeki dönem arttıracağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA