NÜKLEERİ VETO ETMEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NÜKLEERİ VETO ETMEDİ!


 

Akkuyu Nükleer Santrali’nin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen imar düzenlemeleri ile ilgili muhalefet eden CHP, HDP ve İYİ Parti’nin duruşuna karşı Başkan Seçer kararı veto etmeyerek düzenlemelerin önüne açarken, mücadeleye de yar vurmuş oldu!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşim toplantısı 16 Ağustos günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yıldı.

Mecliste Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılan Akkuyu Nükleer Güç Santrali için gerekli enerji nakil hatları adına iki ayrı imar planı düzenlemesi talebine dair tartışmalar öne çıktı.

CHP, HDP ve İYİ partili meclis üyeleri Akkuyu ile ilgili düzenleme taleplerine muhalefet ederken, AKP ve MHP’li meclis üyeleri, “Yatırıma karşısınız” diyerek, eleştirilerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ise “Nükleer teknolojiye karşı değilim” diyerek, gerilim yaşayan tarafları yatıştırmak için konunun çok da önemli olmadığını vurgulaması dikkat çekti.

YASAL SÜRE DOLDU

Teklif Cumhur İttifakı’nın oy çokluğuyla kabul edilirken çevreciler ve nükleer karşıtlarından toplantı sonrası Başkan Seçer’e kararı veto etme çağrıları geldi. Ancak bu çağrılara yanıtsız kalan Vahap Seçer, yasal süreyi doldurarak kararı veto etmedi ve kabul edilmiş haliyle hayata geçmesinin önünün açtı.

“KARARI VETO ETSEYDİK BÖYLE RAHAT HAREKET EDEMEZLERDİ”

Konunun meclisteki yakın takipçilerinden olan ve hemen hemen Akkuyu ile ilgili her görüşmede muhalefet ederek durdurulması için iktidara seslenen HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanırverdi, kararın veto edilmemesine tepki gösterdi.

“Madem karşıydık veto edilseydi bir duruş sergilenmiş olurdu” diyen Tanrıverdi, “Yeniden gündeme gelip, tartışılırdı konu. Veto edilen kararlar ikinci görüşmede mevcudun nitelikli çoğunluğu aranarak oylanır. İkinci kez yine kabul edilir ise başkan bu konuyu yargıya da taşıyabilirdi.

Tüm bu yollar değerlendirilmeliydi. Eğer karşıysak karşı olduğumuz sonuna kadar sürdürebilmeliydik. O zaman karşıymış gibi bir durum ortaya çıktı. Sehven karşı olmak gibi bir durum ortaya çıktı.

Biz HPD olarak bu işin sonuna kadar sürdürülmesinden yanaydık. Zaten bu şekilde de ifade etmiştik. Fakat ne yazık ki bu konu burada kapandı. Hukuksal olarak başvurular yapılabilir ama işaretlenme meclisten geçtikten sonra yargıya taşımakta zorlaştı.

Basit bir konu gibi görünüyor ama ret edebilirsek yatırımların yürütülmesinde ciddî sıkıntılar yaşarlar. İşaretlenmemiş bir alanı rahat tahrip edemezler, böyle rahat hareket edemezlerdi, işleri baya zorlaşırdı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA