SERBEST BÖLGE’DE İZİN BİLMECESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DE İZİN BİLMECESİ!


 

Kronik hastalığı olmasına rağmen Mersin Serbest Bölge’de patron ve maddi baskılar ile zorla çalıştırılan işçiler Aile Hekimliği’nden alınacak ‘Covid-19 İdari İzin tanısı’ raporuyla ücretli izinli sayılabilecek.

AYŞENUR ÖNAL

Covid-19 pozitif sayılarının hızla arttığı Mersin Serbest Bölge’de önlemler alınmamaya inatla devam ediyor. Önlemlerin uygulanmamasının yanı sıra işçilerde çıkan pozitif vakaları da gizleyen ve işçileri zorla çalıştırmaya çalışan firmaların skandalları bitmek bilmiyor.

Covid-19 skandalları konusunda sosyal medyadan sürekli bilgi yayınlayan Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) Çukurova Temsilciliği, taleplerini sürekli dile getiriyor. İşçilerin yaşamının ucuz olmadığını vurgulayan Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı; neredeyse ayda 1 kez maske veren, işçilere çalışması için psikolojik baskı uygulayan, hilyen tedbirlerine uymayan patronları bir kez daha uyardı.

Kronik hastalığı olmasına rağmen artan vakaların ortasına ateşe atılır gibi atılan işçilere destek olan Dev Tekstil Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı; “Covid-19 risk grubunda olup e-Nabız sisteminden rapor alamayan, kronik hastalığa sahip kişiler Sağlık Bakanlığı'nın yeni kararıyla Aile Hekimliği'nden alınacak ‘Covid-19 İdari İzin tanısı’ raporuyla izinli sayılabilecek” dedi.

ACİL TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİ!

Salgın günlerinde yapılan baskıların işçilerin canına mal olduğunu vurgulayan Subaşı, acil taleplerini şu şekilde sıraladı; “Fabrikalarda sosyal mesafeyi sağlayacak yeni fiziksel düzenlemeler yapılmalı! İşe giriş ve çıkış saatlerinde değişiklikler yapılarak birikmeler önlenmeli! Servis sayısı arttırılmalı! Kullanılan ve temas edilen her türlü makine, eşya, yemekhane, WC'ler her kullanımdan sonra dezenfekte edilmeli! Kendisi yahutta ailesinden biri risk grubunda ise o işçi ücretli izne çıkarılmalı! İşçilerin bağışıklık sistemini güçlendirecek yemekler çıkarılmalı, düzenli ve kısa aralıklarla testler yaptırılmalı, çalışma saatleri kısaltılmalı, yoğun iş temposunu azaltılmalı! Maske, eldiven vb. tıbbın gerekli gördüğü tüm koruyucu unsurlar işçilere hiç bir sınırlama getirilmeden düzenli dağıtılmalı! Sanayi bölgelerinde salgınla mücadele eden sağlık ekipleri tam donanımla ve sanayi bölgesinin büyüklüğünü de hesaba katarak yeterli sayıda ekiple hazır bekletilmeli! İşçilerin bu ekiplere ulaşımı kolaylaştırılmalı! Mersin Serbest Bölge’de covid 19 çıkan firmalar daha yakından takip edilmeli, denetlenmeli! Virüsün ortaya çıktığı firmalarda ilk olarak bu işçilerle temas riski bulunan işçiler hızlıca karantinaya gönderilmeli, devamında riskin artmasını önlemek amacıyla firma karantina tedbirleri kapsamında üretime ara vermelidir. Salgın nedeniyle işçi ücretlerine ek zam yapılmalıdır!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA