PROF. ERSÖZ’DEN VİRÜS UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PROF. ERSÖZ’DEN VİRÜS UYARISI!


 

13 Ağustos’ta yayınlanan bilardo salonlarının açılmasına yönelik Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararına Mersin Tabip Odası Temsilcisi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz’ün şerh koyduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı’nın covid-19 pandemisi nedeniyle kapattığı bilardo salonlarının açılması ile ilgili uzmanların endişeli olduğu ortaya çıktı.

Normalleşme süreci ile birlikte geçilen kontrollü sosyal hayat kapsamında Mersin İl Umui Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile bilardo salonları yeniden açıldı. Ancak kurulda yer alan Mersin Tabip Odası Temsilcisi ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Ersöz’ün şerh koyduğu ortaya çıktı.

Mersin’de artan vaka sayılarına rağmen böyle bir uygulama yapılmasının sayıları daha da arttıracağını belirten Gülden Ersöz, yetkilileri uyardı.

“KAPALI MEKANLARI AÇILMAMALI”

Prof. Dr. Ersöz’ün şerjh gerekçesinde şu ifadeler yer aldı, “Covid-19 tanısı ile hastaneye başvuran, tedavi alan ve yatışı yapılan hastalardaki ciddi artışa bakıldığında ilimizde Covid-19 vaka sayısının artışı aşikardır. Bu durumda toplu olarak bulunulan kapalı mekanların açılması uygun olmadığı gibi, benzer kapalı mekanlarında kapatılması veya önlem alınması için ivedilikle karar alınması toplum sağlığı için gereklilik göstermektedir. Bu toplum sağlığı ve ülke geleceği için sorumluluğumuzdur.”

BİLARDO SALONLARININ AÇILMA ŞARTLARI NELERDİ?

Konu ile ilgili bir genelgede yayınlayan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, “Bilardo Salonlarında Alınması gereken Önlemler” konulu genelge kapsamında şu uygulamaları hayata geçirmişti;

“Bilardo salonlarının (Kafeterya, Restoran, Kıraathane vb. işletmelerin içerisinde bulunan bilardo masaları dâhil) 13.08.2020 tarihinden itibaren aşağıda belirtilen hususlara uyulması kaydıyla faaliyetlerine başlaması, Sağlık Bakanlığının Sağlık Bakanlığının 12.08.2020 tarihli ve 1331 sayılı yazısı ile ekinde yer alan ve güncel hali “Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yayınlanacak olan “Covid­19 Kapsamında Bilardo Salonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlıklı bölümde belirtilen tedbirlerin uygulanması, Covid­19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumlularının görevlendirilmesi, Bu kararlar doğrultusunda faaliyet yürütecek bilardo salonlarının haftada en az bir kez denetlenme yapılması.”

Belirtilen şartların eksiksiz uygulanmasının sağlanması ve uymayanlara idari para cezası başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre işlem yapılması, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA