VİRÜS MAĞDURU TAKSİCİLER PLAKA İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VİRÜS MAĞDURU TAKSİCİLER PLAKA İSTİYOR


 

Form taksi durağı için 25, Marina içinde 6 araç plakası ihalesine girerek kazanan ancak corona virüs nedeniyle zor günler geçiren taksiciler, durak ruhsatlarının tahsisini istiyor.

Haber Merkezi

Mersin’de korona virüs mağduru esnafların sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Son olarak iki yıl önce Mersin Büyükşehir Belediyesi (UKOME) Ulaşım Daire Başkanlığı’nın kararı ile Form için 25 ve Marina için de 6 araca verilen taksi plakaları için gerekli ödemeleri yapamayan esnaf, yeni ihale açılacağı söylentileri üzerine harekete geçti.

Konuyu birer dilekçe ile Mersin Büyükşehir Belediyesine ileten taksiciler daha sonra da konuyu TŞOF Genel Başkan Vekili ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’ya aktararak, destek istedi. Başkan Veysel Sarı ile makamında 2 saate yakın görüşen 31 taksici esnafı sorunlarını şu ifadelerle dile getirdiler.

Başkan Sarı da, yazılı bir açıklama yaprak, corona virüs nedeniyle zor günler geçiren taksici esnafının durak ruhsatları tahsis talebini gündeme taşıdı.

“ÇOK MAĞDURUZ!”

Sarı açıklamasında, taksicilerin şu ifadelerine yer vererek, “20.12.2017 tarihinde 472 sayılı UKOME kararına göre yapılan İhaleyi alarak bu duraklarda çalışma hakkı elde eden biz taksiciler, ekonomik nedenler ve bir süre sonra da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren corona virüs salgını yüzünden uzun süre sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalar yaşandı. Halen sürmekte olan zor günlerde birçok esnaf gibi bizde iş yapamaz durumdayız ve günde bir tek yolcu bile alamadan kontak kapatmak zorunda kalmaktayız. Bu nedenle de durak kiralama bedelini ödeyemediğimiz gibi evlerimizin nafakasını ve araçlarımız için gerekli giderleri bile karşılayamadığımız için ekonomik sorunlarımızı borçlanarak karşılamak zorunda kaldık ve gerçekten çok mağdur duruma düştük” destek istedi.

Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve UKOME yetkililerine ileteceğini aktaran Veysel Sarı, “Bu iki AVM taksi durağının da diğer duraklarda olduğu gibi bir uygulamayla hak sahibi olan mevcut 31 taksinin ruhsatlarına tahsis edilmesi yönünde bir karar alınmasına çalışacağım. Belki uzun zaman alacak bu sürecin, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk şoförü en asil duygunun insanıdır’ sözüne yakışır bir olgunlukla sürdürülmesini de”  dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA