GELECEĞİN ESKRİMCİLERİ MİLLİLERLE BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN ESKRİMCİLERİ MİLLİLERLE BULUŞTU


 

Spor ile Sosyal Uyum Projesi kapsamında eskrim eğitimi gören öğrenciler, eskrim milli sporcuları Ece Mayruk ve Deniz Yücel ile buluştu.

Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürütücülüğünü yaptığı ve Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM), Olimpik Mülteci Vakfı (ORF), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK-UNHCR) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ortaklığıyla hayata geçirilen "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" kapsamında Mersin de gerçekleştirilen Mersin Gençlik ve Spor deneyimli Eskrim antrenörleri eşliğinde eğitim alan öğrenciler, Eskrim milli sporcuları Ece Mayruk ve Deniz Yücel ile tanışma fırsatı buldular.

2019 Eylül ayında hayata geçen Türk ve Mülteci öğrencilerin sosyal uyumlarını spor aracılığı ile geliştirmek amacıyla farklı spor branşlarında eğitim verilen ve bu yıl pandemi sebebiyle yaz döneminde Okçuluk ve Eskrim branşlarında verilen eğitimlerle "Spor ile Sosyal Uyum Projesi" amacına ulaşmaya başladı.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eğitim, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Birimi Şube Müdürü Berna Kulaç’ın da katılımıyla Akdeniz Boks ve Eskrim Antrenman Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler deneyimli antrenörler eşliğinde, profesyonel sporculardan uygulamalı ders almanın onları çok mutlu ettiğini söylediler. Milli Sporcuları görünce çok heyecanlandıklarını belirten öğrenciler, başarılı sporcularla tanıştıklarında spora daha çok bağlandıklarını da dile getirdiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA