KORKUTAN YANGINLAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KORKUTAN YANGINLAR!


 

Mersin’in Bozyazı, Erdemli ve Mut ilçelerinde çıkan yangınlar korku yarattı. Bozyazı’da yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI

Mersin'in Bozyazı ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Tekeli Mahallesi Haytbükü mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yerleşim yerlerine ve seralara yakın bölgedeki yangına, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekiple birlikte 1 uçak, 3 helikopter, 12 arazöz ve 5 su tankıyla müdahale edildi. Ekiplerin, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahalesi sürerken yangının büyük oranda kontrol altına alındığı ve 5 hektar civarında kızılçam ormanının zarar gördüğü bildirildi.(iha)

YANDIN 1 HEKTARLIK ORMANI ETKİLEDİ

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kayacı Vadisi'nde orman yangını çıktı. Vadi yamacında sarp bir bölgede çıkan yangına helikopterle yapılan müdahale yangının yayılmasını önledi.

Edinilen bilgiye göre Erdemli ilçesindeki dünyaca meşhur Kayacı Vadisi'nde orman yangını çıktı. Vadinin batı yamacındaki yangına 1 helikopter, Erdemli Orman işletme Müdürlüğüne ait 5 arazöz ile 2 itfaiye aracı ve 30 personel müdahalede bulunuldu. Helikopterle ilk anda yapılan müdahale rüzgarın da olduğu bölgede yangının yayılmasını önledi. Kızılçam ve makiden oluşan yaklaşık 1 hektar ormanlık alan yangından etkilendi. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi içinde çalışma başlatıldı.(iha)

MUT’TA OTLUK ALANDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

Mersin’in Mut ilçesinde otluk alanda başlayan yangın, evlere sıçramadan itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mut ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesi’nde bilinmeyen bir sebepten dolayı otluk alanda çıkan yangın Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, mahalledeki evlere kadar geldi. Yangını gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Mut İtfaiye Grup Amirliğine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler yangını kısa sürede söndürdü.

Güzelköy Mahalle Muhtarı Zekeriya Sert, “Otluk alanda başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede Antep fıstığı bahçelerine sıçradı. Mahalledeki evlerin yanına kadar gelen yangın itfaiye ekiplerinin anlık müdahalesi sonucu kısa sürede söndürülerek kontrol altına alındı. Can kaybımız yok ama Antep fıstığı bahçelerine zarar verdi” dedi.

Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.(iha)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA