COVİD-19 POZİTİF MİMAR ZORLA ÇALIŞTIRILMIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COVİD-19 POZİTİF MİMAR ZORLA ÇALIŞTIRILMIŞ!


 

Silifke Belediyesi’nde çalışan bir mimarın Covid-19 pozitif bir hasta ile temasa geçmiş olmasına ve kendisini de pozitif olmasına rağmen akıl almaz bir şekilde çalışmaya devam etmesinin istenmesini kamuoyuyla paylaşan Mimarlar Odası Mersin Şube Sekreteri Özcan Karadağ, insan ve doğa öncelikli bir anlayış beklediklerini belirtti.

Haber Merkezi

Silifke Belediyesi’nde çalışan bir mimarın Covid-19 pozitif kişi ile temasa geçmiş olmasına rağmen çalışma yoğunluğundan dolayı işine devam etmesinin istenmesine açıklama yapan Mimarlar Odası Mersin Şube Sekreteri Özcan Karadağ, bu davranışın Covid-19 konusunda büyük bir mücadele sürdüren sağlık emekçilerinin mücadelesine gölge düşürdüğünü söyledi.

Konuyla ilgili basın açıklamasında konuşan Karadağ, “Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ülkemiz ve ilimiz Mersin sınırlarında da etkisini giderek arttırmaktadır. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde bugüne kadar 254 bin 520 kişi pandemiye yakalanmış, 6 bin 058 kişi yaşamlarını yitirmiştir. Bu sayılar ne yazık ki her geçen gün artmakta ve yurttaşlarımız büyük bir tedirginlik yaşamaktadır. Özellikle ‘normalleşme’ döneminden sonra ülke genelinde vaka ve vefat sayıları artmış, bahsi geçen döneme kadar başarılı bir seyir içinde olan ilimizde de bu anlamda sayılarda ciddi artışlar gözlenmiştir” dedi.

Mimarlığın ancak sağlıklı bir çevrede yapılabileceğini vurgulayan Karadağ, “Pandeminin ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipleri Birliği’nin paylaştığı veriler ve önerileri doğrultusunda, mevcut olanak ve imkanlar dahilinde Şubemiz pandemiyi yeni bir mücadele alanı olarak görmüş ve üye ve kamuoyuna bilgilendirmeler ve faaliyetlerde bulunmuştur. Halen genel merkezimizin de yönlendirmelerine göre faaliyetlerimiz bu doğrultuda devam etmektedir. Yaşamın her alanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız, kamu kurumlarında ve özel sektörde büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Şube olarak meslektaşlarımızın çalışma alanlarına yönelik bilgilendirici çalışmalar yapmaktayız” diye açıkladı.

TEMASA RAĞMEN ÇALIŞTIRILMAK İSTENMİŞ!

Silifke’de yaşanılan olayın detaylarını aktaran Karadağ, “Silifke Belediyesi’nde çalışan bir meslektaşımızın Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Ülkemizdeki bütün yurttaşlar kadar değerli olan üyemiz, bir yakınının test sonucunun pozitif olduğunu ve kendisine de test yapıldığını, test sonucu çıkana kadar çalışmaması gerektiğini birimi ile paylaşmış fakat ilgili birim amiri iş yoğunluğu nedeniyle buna izin vermemiş ve çalışması gerektiğini kendisine iletmiştir. Dün öğleden sonra İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından aranarak test sonucunun pozitif olduğu kendisine iletilmiştir. Bu andan sonra çalıştığı birimde bir kaos ortamı oluşmuş ve üyemiz Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin kendisini karantinaya götürmesini uzun süre beklemiştir. Bu süre boyunca o birimde çalışan ve o an orada işi gereği bulunan meslektaşlarımız ve diğer yurttaşlar bir panik yaşamıştır. Fakat bizleri daha da üzen üyemizin birimden ayrılmasından sonra herhangi bir dezenfeksiyon çalışması yapılmadan normal çalışma düzenine geçilmesi olmuştur. Mesai bitiminden sonra dezenfeksiyon işlemi yapılmıştır” dedi.

“SADECE YOĞUN TEMASTA BULUNANLARA TEST YAPILMIŞ”

Yeni gelen bilgilere göre birimin geç kalınmış bir şekilde karantinaya alındığını söyleyen Karadağ, “Pozitif çıkan üyemizin mesai arkadaşlarının tamamına değil sadece yoğun temasta bulunduğu 6 kişiye test uygulanmış ve karantinaya alınmış fakat birimde çalışan diğer 9 kişi normal çalışma düzenine devam etmektedir. Türk Tabipleri Birliğinden aldığımız bilgilere göre Nisan ayına kadar Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle, temaslı kişilerin test sonuçları çıkana kadar karantinaya alındığı, fakat 1 Ağustos itibariyle bu uygulamanın değiştiği, artık test yapılan temaslı kişilerin, sağlıklarında ciddi bir sıkıntı yoksa karantinaya alınmaması ve çalışmaya maskeyle devam etmesi uygun görülmüştür” diye açıkladı.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yapılan yaklaşımı üzülerek karşıladıklarını belirten Karadağ, “Ülkemizin güzide kurumu olan Sağlık Bakanlığı’nın ve Sağlık Emekçilerinin pandemiyle olan kahramanca mücadelesine gölge düşürdüğünü ve bu anlayışla vaka ve vefat sayılarının artmasının kaçınılmaz olduğunu düşünmekteyiz. Gerek kamu kurumlarında çalışan gerekse de kamu kurumlarına belirli aralıklarla giderek iş yapan üye ve yurttaşlarımız büyük bir tehlike altındadır. Bahse konu olan Silifke Belediyesi ve İlgili bakanlığın ve tespit edemediğimiz varsa diğer kamu kurumlarının çalışma öncelikli yaklaşımları terk edip, insan ve doğa yaşamı öncelikli bir yaklaşımı göstermelerini beklemekte olduğumuzu ve bu sürecin takipçisi olacağımızı ilan ederiz. Covit-19 pandemisi nedeniyle yaşamlarını yitiren değerli yurttaş ve meslektaşlarımızı anıyor, hastalıkla mücadele eden değerli şube üyemiz ve tüm yurttaşlara acil şifa diliyoruz. Pandeminin başında kamuoyuna açıkladığımızı tekrar bu vesile ile hatırlatıyoruz, Mimarlar Odası Mersin Şubesi olarak kamu kurumlarıyla talep edecekleri her türlü alanda koşulsuz şartsız dayanışma içerisinde olduk ve olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA