BARIŞ MI İMZALANDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARIŞ MI İMZALANDI?


 

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve parti teşkilatı arasındaki küslük sona mı erdi?

HEDİYE EROĞLU

Yıldızları bir türlü barışmayan, 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturmalarına rağmen kavgaları bitmeyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile parti teşkilatı arasındaki kavgada son görüntüler, “Barış mı imzalandı?” sorusunu akıllara getirdi.

İLK ÇIKIŞ SEÇER’DEN

Geçen yıl ayında yapılan CHP İl Danışma Kurulu Toplantısında su yüzüne çıkan ikili arasındaki gerilimde Seçer, toplantıya katılmayan Bozdoğan’ı kürsüden sert eleştiride bulundu. “Belediye başkanı göreve gelmiş ‘bütün keramet bende’ diyor. Parti yönetimi uyumayacak. Buradan sesleniyorum gereğini yapacak” diyen Seçer, bununla da yetinmedi.

PARTİDE BAŞKANA SALDIRI

Tarsus CHP İlçe kongresinde il delegesi dahi yazılmayan Bozdoğan, 2020 yılı Şubat ayında yapılan CHP İl Başkanlığı seçimlerinde ise inanılmaz bir olay yaşadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve bir grup meclis üyesi, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'a saldırıda bulundu. Bozdoğan'ın koruma polislerinin araya girmesi ile Bozdoğan güçlükle kongrenin düzenlendiği salondan çıkarıldı. Yaşanan arbede sırasında Bozdoğan'ın koruma polisleri yumruk ve tekmelere maruz kaldı.

İl kongresinde kurultay delegesi dahi yazılmayan Bozdoğan’a karşı tam bir cephe oluştu. Taraflar kamuoyuna “Aramızda kavga yok” açıklamaları yapsa da, Tarsus Belediye Meclisinde CHP meclis üyelerinin dahi Haluk Bozdoğan’a karşı duruş sergilediği görüldü.

Öte yandan CHP'li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, göreve geldiği günden beri işçi çıkarma konusunda CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den baskı gördüğünü açıkladı.

GENEL MERKEZ EL ATTI MI?

CHP’de olaylı kongrenin yankıları sürerken, CHP’li İlçe Belediye Başkanları’nın da yaşananlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i suçladığı ve delegeler üzerindeki baskısından dolayı büyük rahatsızlık duydukları iddia edildi. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan arasındaki gerilime parti tabanı da büyük tepki gösterirken, olaylarla ilgili genel merkezin de olaya el attığı ve hem Seçer hem de Bozdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

SEÇER’DEN TARSUS ÇIKARMASI

Bu gelişmeler yaşanırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, parti yönetimi ile birlikte Tarsus’ta bazı inceleme ve ziyaretlerde bulundu, yurttaşlarla bir araya geldi.

Başkan Seçer, Tarsus ziyaretine Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek başladı. Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs’e yakalanan ve atlatan Bozdoğan’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Başkan Seçer, her iki belediyenin de pandemi sürecinde önemli roller üstlendiğini vurguladı.

İkili görüşmenin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi bürokratlarının uzun zamandır ortak çalışmalar yaptıklarını, o çalışmalardan çıkan sonuçları iki belediye başkanı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

SEÇER’DEN DİYALOG VURGUSU

Başkan Seçer, “Hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Tarsus Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan görev alanları ile ilgili, şu anda toplumun beklentileri, Tarsus’un ihtiyacı, ortaklaşacağımız konular, beraber proje çalışabileceğimiz konular, birbirimize yardımcı olacağımız konular, tüm bunları değerlendirdik. Hızlı yol alma açısından bu diyaloglar önemli. Bütün belediyelerimizle Mersin Büyükşehir olarak diyaloglarımızı önemsiyorum. Tarsus olunca bir kat daha önemli” dedi.

“TARSUS BELEDİYESİ İLE EL ELE VERECEĞİZ”

Tarsus’a modern bir kültür merkezi kazandıracaklarını, çok amaçlı spor alanı ve spor park yapılması konusunda da değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Başkan Seçer,  “Bütün bu yatırımlar burada hayatın hareketlenmesi, yeni üretim alanlarının olması kendiliğinden bu istihdam problemlerini de çözecek. Yatırımlar olacak, hamleler, hizmetler olacak. Umut ediyorum, Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi el ele vererek güzel kentimize önemli hizmetler kazandıracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA