MERSİN LİMANI’NDA HIZ İHLALİNE KARŞI ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI’NDA HIZ İHLALİNE KARŞI ELEKTRONİK TAKİP SİSTEMİ


 

Mersin Uluslararası Limanı’nda (MIP) sahada görev yapan araçlar, hız ihlaline karşı elektronik sistem ile takip ediliyor.

MIP Panorama dergisinde yer alan bilgilere göre, Mersin Limanı, Türk liman sektöründeki ilklerine bir yenisini daha ekleyerek, 'elektronik takip hız denetimi' sistemini uygulamaya koydu. Mersin’deki kurum ve kuruluşlar arasında da bir ilk olan 'elektronik takip hız denetimi', MIP Güvenlik Müdürlüğünün gerekli çalışmaları tamamlamasının ardından başladı. Yeni sistem, liman sahasındaki hız ihlalini önleyerek trafik akışını daha emniyetli hale getirdi.

TESTLERE OCAK AYINDA BAŞLANDI

Aşama aşama gerçekleştirilen elektronik takip hız denetimi çalışmalarında önce, liman içerisinde çeşitli sahalarda hız limitine uymayan araçlar tespit edildi, ardından trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve olası kazalar ile yaralanmaların önüne geçilebilmesi amacıyla 'hız tespit/kontrol sistemi’nin kurulumu tamamlandı. 10 Ocak 2020 tarihinden itibaren test maksadıyla araç fotoğrafı ve plaka bilgisi ile birlikte araçların hız bilgileri veri tabanına kayıt edilmeye başlandı ve yaklaşık 2 ay boyunca sistemin tüm kontrolleri tamamlanarak devreye girmesi sağlandı. Liman içerisinde yapılan test ve değerlendirmeler sonucunda Liman Mülki İdare Amiri ile MIP Genel Müdürünün aldığı karar sonunda tüm araçlar için hız limiti 30 km olarak belirlendi. Yapılan çalışmalar sonunda; 'elektronik hız denetim sistemi’ne giriş-çıkış yapan, ocak aynıda 165 bin 569 aracın yüzde 5.82'si, şubat ayında ise 216 bin 371 aracın yüzde 5.72'sinin, 30 km üzeri hız yapması üzerine sistem tarafından kayıt altına alındı. 5 Mart tarihinde limanı kullanan tüm paydaşlara sistem hakkında bilgilendirmeye yönelik olarak yaklaşık 120 bin kısa mesaj (SMS) gönderildi. Ayrıca bilgilendirme amacıyla hazırlanan broşürler 6 Mart tarihinden itibaren kapılardan giriş yapan tüm araçlara dağıtıldı.

HIZ İHLALİNİ AŞAN ARAÇLARA YAPTIRIM UYGULANIYOR

Tüm testlerin başarı ile tamamlanmasından sonra 'hız ihlal sistemi' kontrolleri 9 Mart 2020 tarihi itibariyle tam kapasite başlatıldı. Bu tarihten itibaren MIP Güvenlik Müdürlüğü tarafından hız limitini aşan tüm araçların plaka ve fotoğrafları da kayıt altına alınmaya başlandı. Liman Güvenlik Komisyonunun kararına istinaden hız sınırını aşan araçlara, birinci kural ihlalinde firmalarına uyarı yazısı gönderilmesine, ikinci İhlalde kartlarına Liman Mülki İdari Amirliği tarafından 1 hafta bloke konulmasına, üçüncü ihlalde kartlarına 1 ay bloke konulmasına ve dördüncü ihlalde ise kartlarına Liman Mülki İdari Amirliği tarafından 3 ay bloke konulması uygulamasına geçildi. İdari yaptırım uygulanmasına başlanan tarihten (9 Mart) itibaren caydırıcılığın sağlandığı ve hız sınırını aşan araçların sayısında çok büyük ölçüde (yüzde 91 oranında) azalma olduğu tespit edildi. 9 Mart’tan önce hız ihlali yapan araçların ortalama sayısı bin 469 iken, bu tarihten sonraki haftada hız ihlali yapan araçların ortalama sayısı 134’e düştü. Hız ihlali yapan araç sayısının ise yüzde 91 oranında gerilediği görüldü.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA