“ATAMALAR KANUNA UYGUNDUR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATAMALAR KANUNA UYGUNDUR”


 

Usulsüz atamalara ilişkin haberlere yanıt veren Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, yapılan tüm atamaların 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na uygun yapıldığını duyurdu.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nde yapılan usulsüz atamaları meclis gündemine taşıyan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğü’nden yanıt geldi.

MEÜ Rektörlüğü’nün yaptığı açıklama şu şekilde;

“Üniversitemiz kurumsal kimliğine ve yöneticilerine yönelik son dönemde basında doğru bilgiler içermeyen ve maksatlı olduğu düşünülen haberler yer almıştır. Bu haberlerin doğru olmayan içerik barındırmasının yanı sıra, Üniversitemizde yapılan bütün atamalar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun bütün gerekliliklerine uyularak (ALES, yabancı dil, lisans not ortalaması, KPSS puanları dikkate alınarak) yapılmıştır. Habere konu olan atamaların tamamında yüzlerce müracaat olduğu gibi, yapılan atamalar sonrası Üniversitemize karşı herhangi bir hukuki itiraz da yöneltilmemiştir.

Tüm bunlarla birlikte basına konu olan önergenin sahibi Mersin Milletvekili Sayın Ali Mahir Başarır konu ile ilgili bilgilendirilmiştir. Yapılan bu bilgilendirme sonrasında verilen önergeyle ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı bilgisi verilmiştir. Bu hususu da kamuoyuyla saygıyla paylaşmak isteriz.

Üniversitemiz, üniversitelerarası yapılan bilimsel sıralamalarda son altı yılda akademik çalışma ve projelerle her geçen yıl üst sıralara tırmanmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere akademik kadrolarımız hem yasal mevzuat çerçevesinde hem de liyakat ilkeleri doğrultusunda güçlendirilmiştir. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemiz, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için lokomotif kurum olma özelliğini sürdürecek, kaliteli eğitim öğretim, ar-ge faaliyetleri ve projeleriyle yükselişini sürdürmeye devam edecektir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA