HAKKINI ARAYAN KADINLARA PARA CEZASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAKKINI ARAYAN KADINLARA PARA CEZASI!


 

İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansın, Pınar Gültekin’in katili gereken cezayı alsın diye sokağa çıkan kadınlara para cezası!

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Pozcu’da Pınar Gültekin cinayetinin ardından eylem yapan Kadın Platformu üyelerine para cezası uygulandı.

Canan Yüce, İpek Arapoğlu, Ceren Seyran İnan, Zeynep Kaya Çavuş ve Elmaz Kara’ya verilen cezanın gerekçesi, basın açıklamasının izinsiz düzenlenmesi olarak gösterildi. Bir kişi daha eksilmeye tahammülleri olmadığı için sokaklarda olan kadınlara, 392 TL’lik ceza kesildi.

5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince uygulanan para cezasına itiraz eden kadınlar, 6284 uygulanmazken kesilen para cezasına itiraz edecek. İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansın, katil hak ettiği cezayı alsın diye sokağa çıkan kadınlar, uygulanan cezalar ile yılmayacaklarını ve bir kişi daha eksilmeye tahammülleri olmadığını vurguladı.

PARA CEZASININ GEREKÇESİ!

İdari yaptırım kararı gerekçesi ise şu şekilde;

“’münferit Değil Erkek Cinayeti, Yasta Değil, İsyandayız, Yaşamak İstiyoruz, Kadın Cinayetleri Politiktir, 6284’ü Uygula, Pınar Gültekin İçin İsyandayız, İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula, Kadın Cinayetlerini Acil Önle, Ölmek Değil Yaşamak İstiyoruz’ konulu, izinsiz basın açıklaması yapılması üzerine, Güvenlik Şube Müdürlüğü grevlilerince belirtilen adreste yapılan çalışma neticesinde, izinsiz basın açıklamasına katılan görüntüler ile tespit yapılan, Elmas Kara, Canan Yüce, İpek Arapoğlu, Ceren Seyran İnan, Zeynep Kaya Çavuş isimli şahıslar hakkında idari işlem yapılması için tutanak tutulduğu bildirilmiştir.

Mersin Valiliğinin il genelinde basın açıklaması yapılacak yerler önceden belirlenerek basın yayın ve internet yolu ile kamuoyuna duyuruldu. Belirlenen yerler dışında basın açıklaması yapılması durumunda basın açıklaması yapan veya katılanlar hakkında 5326 Sayılı kabahatler Kanununun 32’nci maddesi gereğince 392 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA