TURİZM DEĞİL, CİNAYET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TURİZM DEĞİL, CİNAYET!


 

Av turizminin açılmasının ardından tüm Türkiye’de parasını veren 789 hayvanı öldürebilecek, ayrıca Mersin’de 75 yaban hayvanının canına fiyat biçildi.

AYŞENUR ÖNAL

Yaban hayvanlarının avlanmasının ihale açılması konusunda kamuoyundan gelen büyük tepkilere rağmen, Türkiye’nin tamamında avlanacak yaban hayvanlarının kotaları belirlendi. Para ile yaban hayvanlarını avlamak isteyen insanlara yol gösteren iktidar, av sezonu boyunca sayısı yüzleri bulacak yaban domuzunun yanı sıra 798 yaban hayvanının canına fiyat biçti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP), Merkez Av Komisyonu (MAK) kararları kapsamında, Türkiye genelinde 2020-2021 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı ile 398 erkek yaban keçisi, 25 hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi, 45 dişi yaban keçisi, 12 melez yaban keçisi, 39 çengel boynuzlu dağ keçisi, 9 Anadolu yaban koyunu, 14 ceylan, 89 kızıl geyik, 167 karaca ve sayıları bölge müdürlüklerince belirlenecek yüzlerce yaban domuzu avlanabilecek.

1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR!

Bazı illerde tartışmalara yol açan ve bölge müdürlüklerinin partiler halinde gerçekleştirdiği ihalelerin mahkemeye taşındığı süreçte Türkiye genelinde yaban domuzları haricinde 798 yaban hayvanı için av izni çıktı. 1 Eylül 2020- 31 Mart 2021 tarihlerini kapsayan sezonda, uygulama talimatında avına izin verilen türler arasında Anadolu yaban koyunu, ceylan, çengel boynuzlu dağ keçisi, karaca, melez yaban keçisi, kızıl geyik, yaban keçisi, yaban domuzu türleri bulunuyor. Av turizmi kapsamında izin almak kaydıyla yine kişi başına 2 yaban domuzu avlanabilecek. Yaban domuzu kotasının yüzleri bulması bekleniyor. 

MERSİN’DE DE KEÇİLER HEDEFTE!

Bu kapsamda Mersin’de; 6 bin TL ile 92 bin 500 TL arasında muhammen bedelli fiyatı olan erkek yaban keçisi 61, hatalı boynuzlu şelek yaban keçisi 12, dişi yaban keçisi ise 2 olarak belirlendi. 

AVCILIK CİNAYETTİR!

Mersin’de toplam 75 yaban keçisi için açılacak olan ihaleye tepki gösteren Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği Başkanı Av. Semra Kabasakal, avcılığın asla spor olarak kabul edilemeyeceğini vurguladı. Avlanmaya tamamen karşı olduğunu söyleyen Kabasakal, “Avlanmak ekosistemin dengesini bozuyor. Yaban hayatına herhangi bir müdahalenin yapılmasını kabul etmiyorum, bu bir cinayettir. Avlanmaya hayır!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA