BOŞANMAK İSTEMEYEN ERKEKTEN ÖLÜM TEHDİDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOŞANMAK İSTEMEYEN ERKEKTEN ÖLÜM TEHDİDİ!


 

Boşanmak istediği İsa Arslan’dan ölüm tehditleri alan M.A., 6 yaşındaki çocuğunun velayetini almak ve defalarca kere uzaklaştırma kararına uymayan İsa Arslan’ın tutuklanması için adalet arayışında.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Tarsus’ta boşanmak istediği İsa Arslan tarafından ölümle tehdit edilen M.A., adalet arayışında.

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı bu günlerde defalarca şikayet etmiş olmasına rağmen boşanmak istediği İsa Arslan tarafından ölüm tehditlerine maruz kalan M.A., etkin bir uzaklaştırma kararı alınmamasından dolayı işinden ayrılmak zorunda kaldı.

M.A’nın iş yerinin defalarca kere İsa Arslan tarafından basıldığını açıklayan Avukat Semra Kabasakal, “İsa Arslan işsiz ve uyuşturucu kullanan bir erkek. Müvekkilim defalarca kere şikayet etmiş olmasına ve uzaklaştırma kararı olmasına rağmen bu kişi kararı 3-4 defa ihlal etti. Jandarma ihlallerin ardından tutukladı ama mahkeme kararı ile serbest bırakıldı” dedi.

HAKİM ODADAN KOVDU!

Müvekkili M.A.’nın 6 yaşındaki çocuğu için endişelendiğini vurgulayan Kabasakal, “İsa Arslan boşanmak istemediği için çocuğunu kaçırarak M.A.’yı ve ailesini tehdit ediyor. Tehditlerden korkan aile çocuğu uyuşturucu bağımlısı İsa Arslan’a teslim etmiş. Çocuğun velayetinin acilen anneye verilmesi için mahkeme ile görüştük ama hakimler geçici görevde olduklarını ve karar veremeyeceklerini söyleyerek sert bir tavırla bizi odadan kovdular” dedi.

KADINA ÖLÜM TEHDİDİ!

İsa Arslan’ın M.A.’ya ölüm tehdidinde bulunduğunu söyleyen Kabasakal, “İsa Arslan, ‘Benden boşanırsan seni öldürürüm’ diyor. Mahkemeden uzaklaştırma kararı alınmamıza rağmen, eşi İsa Arslan kararı takmıyor. Müvekkilim eve girmesin diye uzaklaştırma kararı alınan evden bir aydır dışarı çıkmıyor. Kararı aile içi şiddet işlemlerine bakan kolluk birimleri aracılığı ile uygulattırdık. Ancak müvekkil işyerine gidince kapıyı kırıp içeri girerek kararı ihlal etti. Daha sonra işyerine gidip olay çıkarıyor. İşyerine telefon açıp işyerinde çalışanları ve işyeri sahibini tehdit ediyor. İşyeri sahibi ücretsiz işten çıkarmak zorunda kalıyor. Ailesinin yanına gidip tehditle, aileyi korkutarak çocuğu da alıp götürüyor. Müvekkilim M. A.nın ailesi korkudan eşini şikayet etmesini istemiyor. Hatta eşine dönmesini istiyor. Tekrar karakola şikayet edilince, mevcutlu mahkemeye çıkarıldığı halde mahkeme serbest bırakıyor. Eş serbest kalınca tekrar işyerine gidip tehdit ediyor” dedi.

Yaşanılan olayların ardından kadın bir hakimle görüştüklerini kaydeden Kabasakal, “Kadın hakim yarına (21 Ağustos) dava için gün verdi. 6284 etkin uygulanmalı, kadınlar ölmek istemiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA