MIP’TEN LİMANDA ÜST DÜZEY COVİD TEDBİRİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP’TEN LİMANDA ÜST DÜZEY COVİD TEDBİRİ


 

HEDİYE EROĞLU

Mersin uluslararası Liman İşetmeciliği (MIP) AŞ’de alınan COVID-19 tedbirlerini İdari İşler Müdürü Meral Çavuşoğlu anlattı.

MIP Panorama isimli kurum içi bültene açıklamalar yapan Çavuşoğlu, COVID-19 yeni tip Koronavirüs hastalığıyla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin almış olduğu önlemler kapsamında, işletmeciliğini yaptıkları olduğumuz Mersin Uluslararası Limanında, Liman Mülki İdare Amirliğinin yönergesi doğrultusunda Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Mersin Baş Tabipliği ekipleriyle birlikte tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın talimat ve tavsiyelerinin de titizlikle takip edildiğini söyleyen Çavuşoğlu, “COVID-19 Yeni Koronavirüs İşyeri Korunma Tedbirleri kapsamında; MIP personeli ile kamu personelinin görev yaptığı terminal sahaları, binalar, alanlar, ofisler, mobolar, tuvaletler, kantinler, depolar, yolcu salonu, iş makineleri, servis ve hizmet araçları 18 Mart 2020 tarihinden itibaren sık aralıklarla dezenfekte edilmektedir. Uygulamaya yurt dışından Ro-Ro gemileri ile gelen araçlar da eklenmiştir.

Temizlik personel sayısı arttırılmıştır. El temasının olduğu kapı ve pencere kulpları, aydınlatma anahtarları ve ofis masaları dezenfektan ürünler ile günlük olarak temizlenmektedir. Liman sahasındaki tuvalet ve lavabolar köpük makinesi ve su jeti ile yıkanmaktadır. Liman sahasının birçok noktasına el dezenfektan dispanseri yerleştirilmiştir.  Dökme, 1 litre pompalı ve 200 ml sprey şişe olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 8 ton el dezenfektanı, misafirlerimiz ve personelimizin kullanımına sunulmuştur.

COVID-19 önlemlerine dikkat çeken poster ve el broşürlerinin personele ulaşmasına destek verilmiştir. Çeşitli alanlarda sosyal mesafe işaretlemesi yapılmıştır.

Enfeksiyonu önlemek adına İdari İşler Departmanı, üstlendiği görevleri yerine getirmek üzere, yönetici ve çalışanlardan aldığı destek ile çaba göstermektedir.

Yemekhanelerimiz 19 Mart 2020 tarihi itibariyle kullanıma kapatılmış olup, paket yemek dağıtımına geçilmiştir. Liman sahasında açık alanda yemek yeme imkânı sunan tentelerin montajı yapılmış, yemekhanelerimizden masa ve sandalye tedarik edilmiştir.

Ülke genelinde uygulanan toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edeceğine yönelik genelge yürüklükten kalkmış olmasına rağmen MIP’te uygulama devam etmekte olup servis araçları içinde sosyal mesafe kuralı uygulanmaktadır. Üç vardiya hizmet veren servis araçlarımız her vardiya öncesi dezenfekte edilmektedir.

Sosyal Tesislerdeki lavabolara fotoselli bataryalar takılarak hijyen koşulları iyileştirilmiştir. Hijyen sağlamanın en temel unsuru olan suyumuzun kesintiye uğramaması için İdari Destek Birimimiz su hatlarımızı yenilemektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA