KÖYLER RİSK ALTINDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖYLER RİSK ALTINDA!


 

Heyelan nedeniyle 13 gündür kapalı olan Silifke-Mut yolunda inceleme yapan CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, “Köylerimiz risk altında” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, heyelan dolayısıyla 13 gündür kapalı olan Silifke–Mut Karayolu’nda incelemelerde bulundu. CHP’li Gökçel, “Bu koşullarda köylerimizde hastalanan vatandaşlarımızın hastaneye yetiştirilmesi çok zor, hatta mümkün değil. Hastalarımızın sağlık hizmeti almak için ulaşacakları yere geç kalarak hayatını kaybetmesini de kabul edemeyiz” dedi.

Silifke–Mut Karayolu üzerinde 8 Ağustos’ta meydana gelen heyelanın ardından 13 gündür ulaşıma kapalı olan yol bölgedeki yaşamı felç etti. Bölgede incelemelerde bulunan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, ihmallere dikkat çekerek yolun hala ulaşıma açılmamasına tepki gösterdi.

“ÇİFTÇİ VE ESNAF BİTME NOKTASINDA”

Karayolunun kapalı olmasının yarattığı sorunlara dikkat çeken Gökçel, “Bu yol Akdeniz’i iç Anadolu Bölgesi’ne bağlayan en önemli karayolu. Ancak heyelan bölgesinde çalışmanın ne zaman biteceği konusunda yetkililer hiçbir bilgi vermiyor. Bölgede çok sayıda köyümüz var ve çiftçilerimizin yetiştirdikleri ürünleri en yoğun hasat ettikleri bir dönemdeyiz. Yetişen ürünleri en kısa zamanda kalitesini de kaybettirmeden pazarlara ulaştırmak zorundalar. Ayrıca çiftçilerimiz tezgah açarak kendi ürünlerini de burada satıyordu” dedi. Gökçel, bölgedeki köylerin ürünlerini satan esnafın da zor durumda olduğunu belirterek, “Esnaflarımız zaten pandemiden önce kriz içerisindeydi,  pandemiyle beraber çok büyük sıkıntı yaşadılar. Üstüne bu yolun kaymasıyla yolun kapanması  esnafımızı bitme noktasına getirdi.

“HASTANEYE ULAŞIM MÜMKÜN DEĞİL”

Bölge halkının yaşamının da tehdit altında olduğuna dikkat çeken Gökçel, “Göksu Vadisi’ndeki ve Mut’un yakınlarındaki köylerden, kırsal mahallelerinden hastalanan vatandaşlarımızın hastaneye yetiştirilmesi çok zor, deyim yerindeyse mümkün değil. Bu onların hayatını riske edecek bir durum” diye konuştu. Hastanedeki eksikleri de dile getiren Gökçel, “Mut Devlet hastanesinde uzman doktor eksiği var, uzman doktorumuz yok.  Mut ilçemizden de hastalar genelde Silifke  Devlet  Hastanesi’ne ve Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk ediliyor. Buradan Gülnar güzergahından gitmek zorundan kalıyorlar, en az 1 saatlik kayıp yaşanıyor. Hastalarımızın hayatıyla ilgili de bir risk oluşuyor” ifadelerini kullandı.

“KÖYLERİMİZ RİSK ALTINDA”

Gülnar yolunun otobüs ve ağır tonajlı araçların geçişine uygun olmadığını belirten Gökçel, “Bu yol hem virajlı, eski köy yolu tabir ettiğimiz yollardan, hem çok dik, hem de çok rampa dolayısıyla araçlar çıkarken de inerken de tehlike yaratıyor. O köylerimiz de bu konuda risk altında. Bunun da göz önünde bulundurularak, benim burada gözlemlediğim mevcut yerin tekrar kontrolünün yapılarak geçişin verilmesi bu sıkıntıları ortadan kaldıracaktır” dedi.

“GEREKİRSE ULAŞTIRMA BAKANI’NA GİDECEĞİM”

Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için konuyu takip edeceğini vurgulayan CHP’li Gökçel, “Bu konuyla ilgili Sayın Valimizle, Sayın Karayolları bölge Müdürüyle gerekirse Ulaştırma Bakanı ile görüşerek bir an önce teknik incelemelerin yapılıp yolun bir noktadan kontrollü dahi olsa geçişinin sağlanacağı bir durumun yaratılmasını sizler adına talep edeceğim. Bu yolun bir an önce açılması herkesi mutlu edecektir diye düşünüyorum, tekrardan geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA