MERSİN’DE KORONAYA KARŞI SIKI TAKİP BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KORONAYA KARŞI SIKI TAKİP BAŞLIYOR


 

Koronaya karşı İl ve İlçe Salgın Denetim Merkezleri ile Mahalle Denetim Ekipleri kurulacak! Okul müdürleri ve öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve azalar ile apartman ve site yöneticileri temsilcilerinden olaşacak ekiplere kolluk kuvvetleri de destek verecek.

Haber Merkezi

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, “İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri” ile ilgili olağanüstü toplandı. Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında toplanan kurul, koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla yürütülen denetim faaliyetlerinin tek elden yönetimi, her türlü şikayet ve ihbarın yapılabileceği çağrı sisteminin kurulması, denetim faaliyetlerine dair merkezi veri tabanının oluşturulması, yetkilendirilmiş uzman denetim ekiplerinin kurulması, tedbirlere uyan işyerlerinin ödüllendirilmesi gibi amaçlarla, pilot olarak Kırıkkale’de kurulan “İl Salgın Denetim Merkezi”nin diğer illere yaygınlaştırılması talimatını ele aldı.

Ayrıca “İzolasyona tabi tutulan kişi bilgilerinin İl Sağlık Müdürlüklerinden temin edilerek özellikle ilk 7 günlük süre içerisinde izolasyon şartlarına uyulup uyulmadığının Vali/Kaymakam ve kolluk birimlerince birebir takip edilmesi ve sıklıkla denetlenmesi” konusunu da ele alan Kurul, toplantısı ile ilgili şu bilgiler verildi; “İçişleri Bakanlığınca Kırıkkale’de devreye alınan İl Salgın Denetim Merkezinden elde edilen sonuçlar çerçevesinde tüm illerimizde en kısa sürede İl Salgın Denetim Merkezlerinin faaliyete geçirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Sağlık Bakanlığının /Hayat Eve Sığar (HES)’, ‘Güvenli Alan’ ve ‘Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi (FİTAS)’ ile gerekli entegrasyonları sağlayacak merkezi yazılım, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca tamamlanma aşamasındadır.

Yazılımın tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde tüm il ve ilçelerimizde uygulamaya alınması hedeflenen İl/İlçe Salgın Denetim Merkezlerinin koordinasyonunun illerde Valilerin gözetiminde vali yardımcısı ilçelerde ise kaymakamlarca sağlanacağı belirtilmiştir.

Öte yandan, evde izolasyona tabi tutulan Covid19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşlarımızın, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları tespit edilmiştir” denildi.

SIKI TAKİP GELİYOR

Bunun önüne geçilmesi amacıyla kent genelinde uygulanmak üzere;  İlgili birimler arasında koordinasyon tesis edilerek, Covid 19 tanılı ya da temaslısı olması nedeniyle evde izolasyona alınan kişilerin Sağlık Bakanlığınca belirlenen izolasyon koşullarına uymalarının, elektronik imkanlarda dahil olmak üzere her türlü tedbir alınarak sağlanacak.

Salgınla mücadelede alınan tedbirlerin sahada etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla il merkezinde İl Salgın Denetim Merkezi, ilçelerimizde ise İlçe Salgın Denetim Merkezlerinin oluşturularak ilçelerde İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde ‘Mahalle Denetim Ekipleri’ oluşturulacak.

Bu ekiplerin yaygın ve etkin şekilde mahalle bazlı izleme ve takip çalışmalarını yürütebilmesi için mahalle denetim ekiplerinde; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve kolluk birimleri personelinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenlerin, din görevlilerinin, muhtarlar ve azalarının, apartman ve site yöneticilerinden temsilcilerin (mahalle veya idari birimin büyüklüğü dikkate alınarak 5, 7, 9 veya 11 temsilci şeklinde) ve kolluk personelinin görevlendirilmeleri sağlanacak.

EVDE İZOLASYONU İHLAL EDENLER PARA CEZASI ALACAK

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, yapılan her türlü bilgilendirmeye karşın evde izolasyon yükümlülüğünü ihlal ettiği tespit edilenler hakkında; Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmasının yanı sıra konusu suç teşkil eden eylemlere ilişkin TCK’nın 195’inci maddesi uyarınca gerekli adli işlem başlatılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA