KOCAMAZ’DAN SEÇER’E SERT TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOCAMAZ’DAN SEÇER’E SERT TEPKİ!


 

Son günlerde yüklü borç, yaylalarda yaşanan su sıkıntısı ve buz pisti üzerinden eleştiri oklarının adresi gösterilen Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz, Başkan Vahap Seçer’e sert sözlerle yüklenerek, “Henüz ortada herhangi bir eseriniz yok! Sadece geçmişi eleştirerek ve borç borç diyerek, yapılmış hizmetleri kötüleyerek nereye kadar gideceksiniz?” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Vahap Seçer’in 31 Mart öncesi koltukta oturan Burhanettin Kocamaz ile bir dargın bir barışık ilişkisi tartışma konusu olurken, tartışmalar yeni bir boyut kazandı.

Seçim sonrası görevi Seçer’e törenle devreden ve destek mesajları veren Kocamaz, son günlerde yüklü borç, yaylalarda yaşanan su sıkıntısı ve buz pisti üzerinden eleştiri oklarının adresi gösterilmesin esert çıktı.

PARAYLA AMAÇ HASIL OLACAK MI?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park içerisindeki buz pisti tesisinin Denizkızı Turizm A.Ş.’ye devri ile ilgili teklif tartışmalara neden oldu. Buz pistinin, “Çok Amaçlı Oyun Alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin madde de görüşülerek kabul edildi. Söz konusu madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturhan bu gibi kentin yararına olmayan ve kaynakların heba olmasına neden olan yatırımların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Özturhan’a destek veren Başkan Seçer de, “Belediye yönetimi olarak en çok önem verdiğimiz konuların başında yapacağımız projelerin ayaklarının yere basması geliyor. Biz buraya bir para harcayacağız, gerçekten bu harcadığımız parayla amaç hasıl olacak mı, arzu ettiğimiz faydayı vatandaşımız görecek mi, biz bunu sağlayacak mıyız? Bu tam da buna iyi bir örnek. Daha önce yapılmış. Tabii ki oranın buz pisti olarak işletilmesinin de bir maliyeti var. Buz pisti deyince içinde buz olacak, bizim çocuklar da buz patenini takacak geçecek, orada doğal buz üzerinde paten yapacak anlamını taşımıyor. Orası yapay bir buz pisti, oranın tabii ki masrafları var. Belirli malzemeler kullanılıyor ve sürekli bunların değiştirilmesi gerekiyor ve yıllık bize çok ciddi bir maliyet getiriyor. Yani astarı yüzünden pahalı. Biz orayı çok amaçlı olarak çeviriyoruz ama işlevsel bir alan olacak çünkü Marina’nın önü. Çok sayıda ziyaretçinin günlük uğrak yeri. Daha çok çocuklara, kadınlara yönelik kafamızda bazı projeler var. Kadınlar gelsin, çocuklar gelsin. Her gelir grubundan, her sosyolojik sınıftan insanların çok rahat gelebileceği bir yer haline getirmek istiyoruz” dedi.

KOCAMAZ ELEŞTİRİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bu açıklamalar,borç ve yaylalardaki su sıkıntısı üzerinden eleştirilerin adresi olan Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz, ardından sosyal medya hesabından adeta ateş püskürdü. 

Kocamaz paylaşımında, “Hayret!!! Mersin Halkı sizlerden gayret bekliyor! Yapılan yanlışları gördüğüm lüzum üzerine sizlerle paylaşmak zorunda kaldım! Zamanınızı aldığım için öncelikle sizlerden özür diliyor ve kamu oyunu bilgilendirmek istiyorum. Son Büyükşehir Meclisinde Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki gençlere yönelik yapılan parkta bulunan paten pistini kaldırma kararı alınmış! Bu kararın alınmasında etkili olan meclis üyelerinin,aldıkları kararla ilgili o pisti gidip de yerinde incelediklerini sanmıyorum!

Zira mecliste yaptıkları konuşmalarda bu projenin Mersin için uygun olmadığını söylediler.

Galiba bu arkadaşlar orada açık mekanda buz oluşturulamayacağını düşünüyor! Oysa orası suni pist. Orada bir tek eksik var. Bizim planlayıp da yapmaya fırsat bulamadığımız,Gençlerin güneşten etkilenmemesi ve günün her saatinde kullanabilmesi için yapılması gereken bir gölgelik ya da çadır. O sözünü ettiğiniz pist parkın bütünlüğü içerisinde projeye uygun olarak yapıldı. Sırf geçmiş dönemde yapıldı diyerek, belli bedeller ödenerek yapılmış bu tür eserleri ortadan kaldırarak bir yere varamazsınız!

“1,5 YIL GEÇTİ, HENÜZ ORTADA HERHANGİ BİR ESERİNİZ YOK!”

Bu tür yaklaşımlarla yapılmış hizmetlerin tümünü ortadan kaldırmaya da kalan süreniz yetmez! Vatandaş sizden hizmet bekliyor. Neredeyse 1,5 yıl geçti. Henüz ortada herhangi bir eseriniz yok! Sadece geçmişi eleştirerek ve borç borç diyerek,yapılmış hizmetleri kötüleyerek nereye kadar gideceksiniz?

Kaldı ki defalarca açıkladık. Vatandaşlarımız söylediklerimizi anladı ama sizler anlamamakta hala ısrar ediyorsunuz! Bir kere daha söylüyorum! Bizim devraldığımız dolar bazında ki borç, size devrettiğimiz borçtan(bu kadar hizmet üretilmesine rağmen)çok daha fazla idi.

Tek yapmış olduğunuz iş, bizim dönemimizde yapılan eserlerin üzerine henüz Meclis kararı dahi alınmamış, gayri yasal logo ile isminizi yazmanız! Lütfen görevinizi yapınız!

“İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYINCA BİZİ SUÇLADINIZ”

Vatandaşı Kurban Bayramında gönlerce susuz bıraktınız! İşin içinden çıkamayınca bizi suçladınız. Bizim 5 yıl boyunca yattığımızı söylediniz! Yazıktır! Günahtır!

Bu ifadeleri kullanan kişi her kim olursa olsun gerçekleri ve o bölgede ya da Mersin genelindeki yapılan çalışmaları gördükten sonra vicdanen rahat olamaz! Anladığım kadarıyla Mersin liyakatsız kadrolar elinde! O liyakatsiz kadrolar da Vahap Başkan’a yanlış ya da eksik bilgiler veriyor! Oysa bütün belgeler elinizde! Bizim sizin susuz bıraktığınız yerlere 5 yılda hangi hizmetleri götürdüğümüz elinizin altındaki kayıtlarda var. Bizim dönemde o susuz bıraktığınız bölgelerde hangi iyileştirmeleri yaptığımızı halkımız gayet iyi biliyor. Ayvagediği’ndeki membranlı havuzda su tutmayıp, güneşin altında bırakarak lime lime ederseniz elbette o havuzda su tutamaz, vatandaşımıza da bayramda su veremezsiniz!

Peki biz suçlu idiysek MESKİ Genel Müdürünü neden görevden aldınız!

Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış! Sizin yalan ve iftiralarınız bırakın yatsıyı,ikindiye bile kalmıyor! Lütfen vatandaşın beklentilerine hizmetlerinizle cevap veriniz. Mersin’in yeniden yıllarını kaybetmesine izin vermeyiniz. Mersin hepimizin. Mersin’in derdi hepimizin derdi. Her şeye rağmen sizlere kolaylıklar diliyor, kazanan Mersin olsun diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Sedat - Tarih : 18/8/2020 - 18:25:50
    Sayın Kocamaz sende 5 yıl yattın ne yaptın.Otobüs duraklarına teneke tabela diktin.şimdi kapalı duraklar yapılıyor.ayrıca İyi Partinin fırıldağına geldin.Halen İP bana kumpas kurdu diyemiyorsun. Hepiniz aynısınız, seçilene kadar vaad seçildikten sonra el ense.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA