TİP’TEN GÜLTAK’A ÖVGÜ TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİP’TEN GÜLTAK’A ÖVGÜ TEPKİSİ!


 

Müftü Deresi’nde yapılan ağaç katliamı hakkında açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’a, Türkiye İşçi Partisi’nden yanıt geldi: “Sorumlular bellidir. Projeyle övünenlerdir!”

Haber Merkezi

Müftü Deresi’nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan ıslah çalışmaları kapsamında, 100 yaşlarında 21 tane okaliptüs ağacı katledildi. Sık sık gündeme ağaç katliamı ile gelen bir şehir olan Mersin’de doğaseverler yaşanılan olaya tepki gösterdi. Islah çalışmasının ağaç kesilmeden de yapılacağını Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları tarafından ifade edilse de, AKP’li meclis üyeleri kesilen ağaçların yerine zaten ağaç dikileceği için konunun tartışılmasını lüzumsuz bulmuştu.

Kamuoyu tepkilerinin ardından bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Millet Bahçesi için kesilen ağaçların olduğu bölgenin Yenişehir Belediyesi sınırları içinde olduğunu belirterek, sorumluluğun kendilerinde olmadığını söylemişti. Gültak’ın bu açıklamalarına tepki gösteren Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, gerçek sorumlunun alanda boy boy fotoğraf çektiren Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Mustafa Gültak olduğunu söyledi.

“MİLLET BAHÇELERİ TAMAMEN RANTA DAYALI!”

Yaşanılan tartışmaların ardından bir basın açıklaması yapan TİP Mersin İl Örgüt Sorumlusu Bülent Ufuk Ateş, “Müftü Deresi’nde DSİ tarafından yapılan ıslah çalışmasında 100 yıllık ağaçlar katledildi. İşin sorumluları olay hakkında, ‘Bizim sınırlarımızda değil’ diyerek olaydan sıyrılmaya çalışıyor. Öncelikle şunu belirtmek gerekir Türkiye ‘nin bütün yerlerinde yapılacak olan millet bahçeleri tamamen ranta dayalı, doğallığı ve kültürel mirası yok etmek üzerinedir. Bu projelere dair Mimarlar Odasının ve Şehir Plancıları Odasının açıklamaları mevcuttur” dedi.

“MİLLET BAHÇESİ TALANI TEMSİL EDİYOR”

Mersin’de yapılacak olan Millet Bahçesi’nin maziyi, kültürü temsil eden ve sahilde bulunan birkaç stattan birisi olan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’na yapıldığını belirten Ateş, “Bu yönüyle her yerde olduğu gibi Mersin’de Millet Bahçesi talanı temsil etmektedir. Millet Bahçesi projesi absürtlüklere doymuyor tabi. 140 dönüm üzerine peyzaj çalışması yapacağız yeşillendirme yapacağız diye övünenler, işe ağaç kesimiyle başlamıştır!” diye tepki gösterdi.

“SORUMLULAR BELLİDİR!”

Ateş açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Projenin olduğu sahada boy boy fotoğraflar veren övünç kaynağı olarak sunan Akdeniz Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Gültak, ağaç kesiminin halk tarafından tepkiyle karşılanmasından sonra birden projeden sorumlu kendileri değilmiş gibi, suçu Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Özyiğit’e atmaya çalışmıştır. Sorumlular bellidir. Projeyle övünenlerdir. Onlar talan ve rant projeleriyle övüne dursunlar biz de doğayı yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız.

Nazım’ın dediği gibi;

‘Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,

Akarsuyun

Meyve çağında ağacın,

Serip gelişen hayatın düşmanı.’”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA