“AK PARTİ, MHP, CHP KONUSU DEĞİL, HERKESİ İLGİLENDİRİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AK PARTİ, MHP, CHP KONUSU DEĞİL, HERKESİ İLGİLENDİRİYOR”


 

Mersin’e yapılan Millet Bahçesi inşaatının yanında kesilen ağaçlarla ilgili tartışmalar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Üç gündür gösterilen tepki şimdilik bu ağaçların kesilmesini durdurdu. O yüzden bu mücadelenin küçümsenmemesini istiyoruz. Çünkü bu konu, Ak Parti, MHP, CHP konusu değil, zengin yoksul Mersin’de yaşayan bütün herkesi ilgilendiriyor” dedi.

Haber Merkezi

Mersin’e yapılan Millet Bahçesi inşaatının yanında kesilen ağaçlarla ilgili tartışmalar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, incelemelerde bulundu. Belediye Meclis üyeleri ve çevreci vatandaşlarında yer aldığı ziyarette yetkililerden bilgi alan Başkan Tarhan, kesmek yerine, yerinde ıslah ya da taşıma gibi bir yöntemin uygulanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlardan ve çevrecilerden tepkilerin yükselmesiyle birlikte ağaç kesiminin durduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan “Üç gündür gösterilen tepki şimdilik bu ağaçların kesilmesini durdurdu. O yüzden bu mücadelenin küçümsenmemesini istiyoruz. Çünkü bu konu, Ak Parti, MHP, CHP konusu değil, zengin yoksul Mersin'de yaşayan bütün herkesi ilgilendiriyor” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Mersin'de çevre konusunda çok sayıda olumsuzluk yaşandığına dikkat çeken Başkan Tarhan, bunlara karşı verdikleri mücadelelerden örnekler verdi. Vatandaşlarla birlikte verilen mücadelede büyük oranda başarılı olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Gerek kurumsal, gerekse şahısların yarattığı çevre katliamları ile karşı karşıyayız. Mezitli olarak biz geçmişten beri birçok olayla halkımızla beraber muhtarlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, birlikte mücadele ettik. Tece’de denize sıfır, TOKİ alanında otel yapılmasına karşı çıktık; engelledik. 2 farklı sahada orman kesimi oldu. Bunların birinin ağaçlandırılması sağlandı. Diğer alanda ise birkaç gün önce, Orman Bölge Müdürlüğünün de desteğiyle, limon ağaçları ve damlama sulama sistemleri söküldü. 100. Yıl Gümüşkum Plajı için hazırlanan imar planına karşı durduk. Başarılı olduğumuz tüm mücadelelerin temelinde halkın, muhtarlarının, sivil toplum kuruluşlarının, meclis üyelerimizin, herkesin destek olması ve birlikte hareket etmesi bulunuyor” diye konuştu.

“ALTERNATİF PROJELER ÜRETİLEBİLİYOR”

Özellikle çevresel etkileri olan projelerde paylaşımcı ve katılımcı planlamanın bu tür tartışmaları engelleyeceğini belirten Başkan Tarhan açıklamasında, “Çevre konusundaki olumsuzlukları yaratmamak için planlamanın her şeyi gözetilerek, önceden yapılması gerekir. Burada düzenleme yapılırken nasıl birlikte yapılır. Önemli bir konu ortaya atılırken, uzmanların görüş ortaya koymaları gerekir. Paylaşımcı katılımcı açık bir tavır ortaya konmalı. Ben buraya geldim ve vatandaşlarla, kurum yetkilileri ile görüştüm. Özellikle bir bilgi kirliliğinden söz edebiliriz. Orman Bakanlığından, Devlet Su İşleri Bakanlığından bahsediliyor. Bir işe başlarken bu tarafların bir araya gelmesi gerekiyordu. Taraflar bir araya gelerek bir plan hazırlamış olsaydı, bu bilgi kirliliği olmayacaktı. Herkes sorumluluğunu alacaktı. Demek ki kent yönetiminde böylesine bir boşluk var. Daha katılımcı daha açık bir yönetim ve çalışma biçimini gerçekleştiremedik” ifadelerine yer verdi.

Bölgede bulunan ağaçları kesmek yerine farklı bir yöntem kullanılarak korunması ya da taşınması gibi alternatif projeler üretilebileceğinin altını çizen Başkan Tarhan, şu açıklamada bulundu:

“Burada dışarıdan bakan vatandaş 20 kadar okaliptüs ağaçların kesildiğini görüyor. Sonuçta bunlar anıtsal değeri olan ağaçlar değil. Ama bizim açımızdan bu ağaçların kesilmeden yerinde korunması veya taşınması gibi bir yöntem uygulanmalıydı.  Çevredeki yapılara zarar vermemesi adına cepler yapılarak ağaç kesilmeden orada korunabilir. Bir Ziraat Mühendisi olarak; çok derinlemesine bir çalışma yapılmadığını görüyorum. Bazı ağaçlar kesilmeden bir ıslah çalışması yapılabilirdi. Ya da kesilmek zorunda kalınırsa, ağaçları tekniğine uygun şekilde sökülerek ihtiyaç olan başka bir yere taşınması gerekirdi. Bunlardan hiçbirisi yapılmayınca doğal olarak vatandaşlar tepki gösteriyor”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA