KAPLUMBAĞALAR GİTSİN PİKNİKÇİLER GELSİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAPLUMBAĞALAR GİTSİN PİKNİKÇİLER GELSİN!


 

MHP’li Anamur Belediyesi, binlerce yıldır ilçedeki 13 kilometrelik kumsala yumurtalarını bırakan deniz kaplumbağalarını kovarak yerlerine piknikçilerin gelmesi için proje yapmaya hazırlanıyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Anamur ilçesinde 31 Mart’ta göreve gelmesinin ardından uygulamaları ile deniz kaplumbağalarının korkulu rüyası haline gelen Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılıç durmuyor!

Deniz kaplumbağalarının üreme alanını yok edecek sahilde başlattığı mesire alanı çalışması ile çevrecilerden büyük tepki gören ve BERN Daimi Konseyine şikayet edilen Kılıç, binlerce yıldır ilçedeki 13 kilometrelik kumsala yumurtalarını bırakan deniz kaplumbağalarını kovarak yerlerine piknikçilerin gelmesi için Anamur Sahil Projesi’ni hayta geçirmeye hazırlanıyor!

BAŞKAN KAYNAK ARAYIŞINDA

Yalı turistik tesislerinin önünden başlayıp Karaağaç mevkiine kadar uzanan sahil şeridi içinde bulunan sazlık-çalılık, atıl durumda toprak zeminli alan sahil projesi olarak imar eden ve Eylül ayında temel atmaya hazırlanan Kılıç, sürecini hızlandırma çabasında.

Temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na giderek, ihaleye çıkmadan projesini hayata geçirebilmek için destek arayan Kılıç, “Türkiye'nin en güzel, en ekolojik, en çevreci, en kullanışlı, en beğenilen projesi olacağına inandığımız” diye tanımladığı Anamur Sahil Projesi uygulamasına kaynak-hibe yaratma gayretinde,

TÜRKİYE BERN’E ŞİKAYET EDİLDİ

Kılıç’ın çalışmaları tepki çekerken, sahildeki düzenlemeleri ile ilgili BERN’de devam eden görüşmeler kapsamında konsey Türkiye’den konuyla ilgili bilgi isteyerek, süreci işletmeye devam ediyor.

Ancak Hidayet Kılıç’ın çabaları, “Anamur’un 13 km’lik yuvalama kumsalının ve bu kumsala binlerce yıldır yumurta bırakan deniz kaplumbağalarının projeler nedeniyle başı dertten kurtulmuyor!” tepkisine neden oluyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Abc - Tarih : 23/8/2020 - 07:37:51
    Meyve veren ağaç taşlanır. En azından Vahap seçer gibi kısır değil (Hizmet açısından)


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA