POLİPROPİLEN FABRİKASI, KARADUVARI YOK EDECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİPROPİLEN FABRİKASI, KARADUVARI YOK EDECEK!


 

Kirli sanayi yatırımlarının adresi haline getirilen Karaduvar’da Büyükşehir Belediyesi’nin start vermeye hazırlandığı düzenlemelere ilişkin HDP’li Tanrıverdi’den, “Bölgeye Polipropilen Fabrikası yapılırken ne hizmet yaparsanız yapın boşa gidecek, fabrika Karaduvar’ı yok edecek” uyarısı geldi.

Hediye Eroğlu

Küçük bir balıkçı kasabası gibi görünse de tarımdan balıkçılığa turizmden doğaya pek çok alanda önemli zenginliklere sahip Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi, kirli sanayi yatırımları ile gündeme gelmeye davam ediyor

Akaryakıt dolum tesislerinden Toros Gübre gibi pek çok kirli sanayi yatırımının adresi haline gelen Karaduvar’a son olarak TEKFEN Grubu’nun yapmak istediği Polipropilen (plastik) Fabrikası, bölgeye yapılacak belediye yatırımlarının tartışılmasına neden oldu.

KARADUVAR’DA YILLARIN İHMALİ VAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bölgede yılların ihmalinin yaşandığını söyleyerek, mahallenin D-400 Karayolu üzerinden başlayan Dumlupınar Caddesi, balık satış işletmelerinin bulunduğu İsa Öner Bulvarı ve sahil hattını kapsayan bölgede yapılacak proje çalışmaları ile ilgili harcamalar, ilgili kurum ve kuruluşlar ile protokol yapılması için meclisten yetki istedi.

Başkan Seçer’e verilmesi ile ilgili madde Meclis’te tartışmalara neden oldu. Oy birliği ile kabul edilen madde sonrası konuşan Başkan Seçer, kendisine teşekkür eden Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan’ın Karaduvar’ın geri kaldığı ve ihmal edildiği yönündeki tespitlerine katıldığını ifade etti. Seçer, “Güzel bir beldemiz ama yılların ihmali diyelim. Daha güzel bir halde olabilirdi. Daha şık bir kasaba olurdu.  Daha fazla ekonomik getirisi olan işletmeler olurdu. Ama bugüne kadar olmadı, bundan sonrasına bakmak lazım ama bir şeyler de yapmak lazım. Orada birçok kamu, özel sektöre ait çok sayıda sanayi tesisi var. Bir taraftan turizm, balıkçı kasabası, bir taraftan tarım kasabası ama bir taraftan da; çevreye duyarlı olanlar her zaman tepki göstermekte haklı. Bunun da altını çizerek söylüyorum. Birçok çevre riski içeren sanayi tesisleri, petro kimya tesisleri gibi diğer birçok kimyasal tesislerle donanmış bir alan. Mevcut yapıyı daha fazla kötüye götürmeden; benim buradaki temel fikrim ve amacım Belediye Başkanı olarak, örneğin orada polipropilen tesisi yapılıyor bu önemlidir. Altını çizerek söylüyorum; yatırıma karşı olmam mümkün değil. Dünya görüşü olarak, iş adamı kimliğimden dolayı, hayata bakış açımdan dolayı mümkün değil. Ancak ben kentimde yatırımları yaparken birinci derecede çevre duyarlılığını düşünürüm” ifadelerine yer verdi.

“HER NOKTADA, DİĞER İLÇELERLE OLAN HER TÜRLÜ ÇALIŞMALARDA İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Karaduvar için önemli çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, bölgenin hak ettiği hizmeti alabilmesi için ilçe belediyesi ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Başkan Seçer, “Meclis üyesi arkadaşımız çok güzel bir şey söyledi keşke aynı hassasiyet polipropilen tesisi yapılırken de gösterilseydi. ‘Orada bir düzenleme yaparken Karaduvar halkına sorun’ dedi. Onlar hepimizden daha iyi bilir. Onun için vatandaşla konuşup, onayını alıp, vatandaşa rağmen bir şey yapmamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bizim oradaki MESKİ tesisimiz koku yayıyordu. Şu anda oradaki havuzların üzerini kapatma işlemi süratle devam ediyor. Bitme noktasına da yaklaşıyoruz. Kokuyu önemli oranda yok ediyoruz. Bu önemliydi. İlk etapta lokantaların olduğu kısımda, sahile bakan kısım, orada bir dokunuş yaptık: kaldırım ve fidanlama çalışması yaptık. Akdeniz Belediyesi de bu çalışmalar içerisinde, kendi görev alanları içerisinde dokunuşlar yaptı. Biz her türlü işbirliğine hazırız. Bunu bir yarış haline dönüştürmemek lazım. Eğer ben Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyesi ile yarış haline girersem ya da ilçe belediyesi Büyükşehir ile yarış haline getirirse bu işin sonu yok. Buradan kimse karlı çıkmaz. Hepimiz yoruluruz. Vatandaş da arzu ettiğini bulamaz. Her noktada, diğer ilçelerle olan her türlü çalışmalarda iş birliğine hazırız” diye konuştu.

“POLİPROPİLEN YAPILIRKEN, HİZMETLER BOŞA GİDER”

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi de, çok güzide bir yer olan Karuduvar için ileriye yönelik olarak gerek ilçe gerek büyükşehir belediyesinin bir takım çalışmalar yürütmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bölge halkının talepleri doğrultusunda orada yatırım yapılması çok önemlidir. Bu projelerin daha da genişletilerek ortak bir şekilde yürütülmesi hepimizin talebidir” dedi.

“Öte yandan Karaduvar’ı yok edecek, karanlığa gömecek polipropilen fabrikası yapılıyor” diyen Tanrıverdi, “Siz bu fabrika yapıldıktan sonra oraya ne hizmet, ne yatırım yaparsanız yapın, emekleriniz, yatırımlarınız boşa gider. Umuyorum ki bu fabrikanın burada yapılmaması, Karaduvar halkının geleceği için, tarımın, balıkçılığın, hayvancılığın önünün açılması için bu fabrikadan dileriz umarız bizim de baskılarımız ile merkezi hükümet vazgeçer. Vazgeçilmediği sürece siz burada ne karar alırsanız alın hiçbir anlamı kalmayacak” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA