‘ADALET NÖBETİ’ İSTANBUL’A TAŞINACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ADALET NÖBETİ’ İSTANBUL’A TAŞINACAK!


 

Mersin’de avukatlar, ölüm orucundaki tutuklu meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için başlattıkları “Adalet Nöbeti”ni İstanbul’a taşıyacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Mersin Barosu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların ölüm orucundaki tutuklu meslektaşları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla başlattıkları “Adalet Nöbeti”ne dün de devam etti. Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlara kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Üzerinde Timtik ve Ünsal’ın fotoğraflarının olduğu “Adalet sağlansın. Ebru ve Aytaç yaşasın” pankartı açılan eylemde, “Savunma susmadı, susmayacak”, ve “Ebru ve Aytaç onurumuzdur” sloganları atıldı.

“TALEPLER YERİNE GETİRİLENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Eylemde konuşan ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, sürdürdükleri Adalet Nöbeti’ne bundan sonra İstanbul’da Timtik ve Ünsal’ın bulunduğu hastane ve Çağlayan Adliyesi önünde devam edeceklerini duyurdu.

Sarıyıldız, Timtik ve Ünsal’ın talepleri yerine getirilene kadar mücadele edeceklerini belirterek, kendileriyle dayanışma içerisinde olanlara teşekkür etti.

“GEÇ OLMADAN TALEPLER YERİNE GETİRİLSİN”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise, Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olduğunu anımsatarak, “Bu ülkede hukukçularda adil yargılanma hakkında şikayet ediyorlarsa; o ülkede hukuk bitmiş demektir” dedi. Adil yargılanma talebiyle baroların da mücadele ettiğini vurgulayan Yeşilboğaz, “Bu ülkede ölümleri değil, yaşamı kutsayalım. İnsanları yaşatalım. Birlik, beraberlik ve adalet içerisinde eşit bir şekilde yaşayalım” diyerek, geç olmadan taleplerin yerine getirilmesini istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA