GERİ DÖNDÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GERİ DÖNDÜLER!


 

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de geçen sezon son 3 sırada yer alan Karacailyas Vetaranlar, Erdemlispor ve Mut İdman Yurdu küme düşmüşlerdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) profesyonel liglerde olduğu gibi amatör liglerde de düşmeyi kaldırdı. Alınan bu karar doğrultusunda Karacailyas Vetaranlar ve Erdemlispor tekrar Süper Amatör Lig”de mücadele edecek.

Mut İdman Yurdu ise geçen sezon 2 defa mazeret göstermeksizin maça çıkmadığı için 1.Amatör kümeye düşmesi onaylandı. Süper Amatör Lige Erdemlispor ve Karacailyas Vetaranlar'ın tekrar dönmesi ile ligde takım sayısı 20'ye çıktı. Ligin oynanması halinde  10 takımdan oluşan 2 gurup oluşturularak  maçlar oynanacak.

LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Profesyonel ligler Eylül ayı içinde başlaması TFF tarafından açıklanmıştı. Ancak Bölgesel Amatör Lig ve Amatör ligler de tarih henüz açıklanmadı. TFF'nin Bilim kurulunun açıklayacağı karara göre davranacağı öğrenildi. Salgında beklenen 2'nci dalganın boyutuna göre Ekim ayı içinde ligin oynanıp oynanmayacağına karar verilecek.

ERDEMLİ’DE HEDEF 3.LİG

Türkiye Futbol Federasyonu'nun pandemi nedeniyle 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'te kalan maçları oynatmama kararının ardından, Mersin Süper Amatör Lig'te mücadele eden ve play-off gruplarında lider durumda olan Erdemli Belediyespor, tarihinde üçüncü kez Türkiye Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

Erdemli Belediyespor'un TFF'nin kararıyla Bölgesel Amatör Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanmasının ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, tebrik mesajı yayımladı. Başkan Tollu, "Başta taraftarımız, oyuncularımız, teknik ekibimiz, vatandaşlarımız, Erdemli Belediyespor'umuzun ve belediyemizin çok değerli yöneticileri bu başarının ortağıdır. Bölgesel Amatör Ligi'ne yükselen Erdemli Belediyespor'umuzu başta hiç bir zaman desteğini esirgemeyen taraftarlarımızı, yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi canı gönülden kutluyor birlikte yapmış olduğumuz haklı mücadelemizin güzel bir neticeyle sonuçlanmasının memnuniyetini tüm Erdemlili hemşehrilerimle paylaşıyorum. Erdemli Belediyespor futbol takımımıza 2020-2021 sezonunda şimdiden başarılar diliyorum. Hemşehrilerimize hayırlı olsun. Şimdi hedef 3. Lig'de şampiyonluk" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA