AĞACIN YAŞAMASINA İZİN VERİLMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AĞACIN YAŞAMASINA İZİN VERİLMİYOR!


 

Müftü Deresi’nde yapılan ağaç katliamına tepki gösteren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Bu nasıl Millet Bahçesi’dir ki, içerisinde asırlık ağaçların yaşanmasına izin verilmemektedir?” diye sordu.

GİZEM EKİCİ

CHP Mersin İl Başkanlığı Mersin Millet Bahçesi yapım çalışmaları kapsamında, Müftü Deresi'nin çevresinde yapılan ağaç katliamı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Millet Bahçesi yapılması planlanan alan içerisinde yer alan Müftü Deresi’nde yaklaşık 20 ağacın kesilmesine tepki gösteren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Bu nasıl Millet Bahçesi’dir ki, içerisinde asırlık ağaçların yaşanmasına izin verilmemektedir?” diye sordu.

“AKLA ZARAR UYGULAMA”

Yapılan ağaç katliamının akla zarar olduğunu söyleyen Aktay, “Yaptıranlar, onaylayanlar ‘millet’ deyince kendilerini, ‘bahçe’ deyince kendi arka bahçelerini mi anlıyorlar acaba?” dedi. Aktay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Tabiat varlıklarını, tarihi ve kültürel değerleri yıkıp geçerek yapılmakta olan bir projenin Mersin'in hayrına olması mümkün değildir. Millet Bahçesi uğruna şehrimizin sosyal hayatında çok önemli bir yer tutan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın taşıdığı tarihi ve kültürel değerler hiçe sayılarak nasıl yok edildiğin unutmuş değiliz.

Mersin'in sosyal hayatın içinde nüfuz eden, kaliteli yeşil alanlar elbette ihtiyacı var.  Bu beton ve rant üretmeye odaklı bir yönetim anlayışıyla, Mersinlilerin iradelerini hiçe sayan, tepeden inme kararlarla, doğal hayatı önemsemeyen bir yaklaşımla başarılabilecek bir şey değildir. Mersin Millet Bahçesi projesinin daha fazla doğal, kültürel ve tarihi tahribata yol açmadan, Mersin kamuoyunun, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının uyarı ve önerileri doğrultusunda yürütülmesi için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz."

Aktay’ın konuşmasının ardından ağaçların kesildiği alanda incelemeler yapıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA