VATAN CADDESİ’NİN YAĞMURSUYU SORUNU SON BULUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VATAN CADDESİ’NİN YAĞMURSUYU SORUNU SON BULUYOR


 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Mezitli İlçesi Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nde başlattığı yağmursuyu projesi ile bölgede yoğun yağışlardan sonra yaşanan su taşkınları sona erecek. Böylece, vatandaşın ve esnafın yağışlı havalarda yaşadığı mağduriyet giderilecek.

Haber Merkezi

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, yağmursuyu master planı ile cadde üzerindeki yaklaşık 1595 metre uzunluğundaki yağmursuyu menfez imalatlarına başladıklarını belirterek, “Vatan Caddesi’ne uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir yağmursuyu altyapısı inşa edeceğiz. Çalışmalarımızla, kentimizin belirli noktalarında, özellikle kış aylarında aşırı yağışlarda cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mezitli İlçesi’ne bağlı Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nde yağmursuyu hattı imalatlarına devam ediyor.

VATAN CADDESİ, OKAN MERZECİ VE GMK BULVARI’NDA SU TAŞKINI YAŞANMAYACAK

Yapımına başlanan ve sözleşme bedeli 3 milyon 765 bin TL olan çalışmalar ile toplanan yağmursuları; 2x2 ebadında 691 metre, 2x1.25 ebadında 148 metre ve 1.5x1.5 metre ebadında 298 metre kutu menfez ve Ø1400 milimetre çapında 458 metre uzunluğundaki betonarme borular vasıtasıyla deşarj edilecek. Çalışmaların tamamlanmasıyla Okan Merzeci Bulvarı, Vatan Caddesi ve GMK Bulvarı’nda meydana gelen su baskınları tarihe karışacak.

“CADDE VE SOKAKLARDA MEYDANA GELEN SU TAŞKINI MANZARALARINA SON VERECEĞİZ”

MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, 2020 yılı sonunda tamamlanarak işletmeye alınması planlanan imalatların tamamlanmasıyla Merkez Mahallesi Vatan Caddesi’nin yağmursuyu sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek, “Hazırladığımız ve yapımına başladığımız projelerle, vatandaşlarımızın yoğun yağışlı havalarda yaşadığı su taşması problemlerini ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Vatan Caddesi’ne uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir yağmursuyu altyapısı inşa ediyoruz. Yağmursuyu imalatlarının tamamlanmasıyla birlikte bölgenin yağmursuyu sorunu kalıcı olarak son bulacak. Çalışmalarımızla, kentimizin belirli noktalarında, özellikle kış aylarında aşırı yağışlarda cadde ve sokaklarda meydana gelen su taşkını manzaralarına son vereceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA